Novska lista: Prihvatamo poziv Demokrata na pregovore o koaliciji u Herceg Novom

"Glavni principi Novske Liste za pregovore pored našeg programa i projekata biće tri stvari: Depolitizacija, Racionalizacija – otpuštanje i nova sistematizacija radnih mjesta i Zamrzavanje zapošljavanja do daljnjeg (osim određenih sezonskih poslova)"
91 pregleda 1 komentar(a)
Novska lista, Foto: Slavica Kosić
Novska lista, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.05.2017. 09:25h

Prihvatamo i vrlo ozbiljno shvatamo poziv Demokratske Crne Gore na pregovore o sklapanju buduće koalicije za upravljanje Herceg Novom, saopšteno je danas iz Novske liste.

Nosilac liste Demokratske Crne Gore Stevan Katić pozvao je ranije opoziciju na pregovore o formiranju nove vlasti u Herceg Novom, navodeći da je spreman da prihvati funkciju gradonačelnika ukoliko bude predložen.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Herceg Novom 7. maja Novska lista je dobila je 1.274 glasa, odnosno 3 mandata, dok je za Demokratsku Crnu Goru glasalo 3.967 Novljana čime su osvojili 9 mandata. Najviše glasova, 5.134 osvojila je lista "Herceg Novi sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović" ili 12 mandata. "Demokratski front- Novi ili on" osvojio je 1.759 glasova ili 4 mandata. Grupa birača "Izbor, Novi da" osvojila je 813 glasova ili 1 mandat, "Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi" 759 glasova ili 1 mandat. Za koaliciju "SDP-URA –vazda" je glasalo 673 građana čime su takođe dobili jedan mandat kao i "Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj" koja je dobila podršku 603 birača.

"Smatramo da su Novska lista kao i Demokratska Crna Gora nosioci odgovornosti za vođenje grada, što ujedno smatramo i velikom čašću i obavezom koju ste nam Vi građani ukazali. Takođe smatramo da vremena ima jako malo, sezona je na pragu, i potpuno odgovorno pristupamo pregovorima i koliko sjutra nadamo se sastanku", navodi se u saopštenju Novske liste.

Onis su dodali da će Herceg Novi i građane tog grada staviti na prvo mjesto.

"Glavni principi Novske liste za pregovore pored našeg programa i projekata biće tri stvari: depolitizacija, racionalizacija – otpuštanje i nova sistematizacija radnih mjesta i zamrzavanje zapošljavanja do daljnjeg (osim određenih sezonskih poslova). Ovih principa ćemo se držati po cijenu da ne budemo dio buduće vlasti, a posebno poručujemo da onaj ko ulazi u politiku da bi se samo okoristio neće biti sastavni dio ove koalicije", poručili su iz Novske liste.

Bonus video: