"KOSOVSKA VLADA JE BOLESNIK NA APARATIMA"

Stojanović: Predstavnici Srba u Skupštini Kosova neće glasati za demarkaciju s Crnom Gorom

Stojanović je ocijenio da su izbori neminovni i da je to "više nego jasno"
3 komentar(a)
Branimir Stojanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Branimir Stojanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.05.2017. 08:36h

Predstavnici Srba u kosovskoj skupštini neće danas glasati za demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, izjavio je potpredsjednik kosovske vlade Branimir Stojanović.

On je za RTS rekao da je kosovska vlada "bolesnik na aparatima" i da se samo postavlja pitanje ko će isključiti te aparate i oglasiti da vlada ne postoji.

"Mislim da je kosovska vlada 'bolesnik' koji je na aparatima već duže vrijeme i sada se samo postavlja pitanje ko će isključiti te aparate, ko će oglasiti da vlada ne postoji, i da postoji nadmetanje izmedju PDK i LDK ko će biti optužen za to", naveo je Stojanović.

Stojanović je ocijenio da su izbori neminovni i da je to "više nego jasno", a da se samo postavlja pitanje "ko će biti taj krivac koji je isključio aparate".

"Ništa drugo se danas neće dešavati. Da liće kosovska vlada pasti danas ili za nedjelju dana, sasvim je nebitno. Jasno je da se ide na nove izbore a ko će i kako će se prikazati medjunarodnoj zajednici kao konstruktivan, a ko kao nekonstruktivan to je borba koju Albanci vode između sebe i to nas ne interesuje", dodao je Stojanović.

On je ocijenio da se duže vrijeme vodi igra između PDK i LDK ko je kriv što demarkacija ne može da se usvoji.

"Više je nego jasno da Srbi za to neće glasati ali i da oni sami imaju problem sa svojim poslanicima kako da ih ubijede da za to glasaju", dodao je potpredsjednik kosovske vlade.

Skupština Kosova trebalo bi danas da razmotri zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kosova.

Preporučujemo za Vas