Marković: Slabiji rezultat DPS-a od očekivanog

"To bi to bio novi teren za destrukciju iz Rusije i iz pravnih razloga jer su posmatrači ocijenili da su prošlogodišnji parlamentarni izbori bili najbolji do sada i da odražavaju volju naroda", kazao je Marković
10 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.05.2017. 17:34h

Demokratska partija socijalista ostvarila je slabiji rezultat nego što je očekivala na lokalnim izborima u Herceg Novom, ocijenio je premijer Duško Marković.

„Vjerujem da je taj slabiji rezultat posljedica i naše ubrzane integracije u NATO“, rekao je Marković za Glas Amerike.

Prema njegovim riječima, važno je da su izbori protekli fer i slobodno i da treba da bude brzo konstituisana lokalna vlast koja će raditi u korist građana i korektno sarađivati sa Vladom

Na pitanje o unutrašnjopolitičkoj sceni, Marković je rekao da zahtjev opozicije za vanrednim izborima ne može biti prihvaćen iz političkih razloga.

"To bi to bio novi teren za destrukciju iz Rusije i iz pravnih razloga jer su posmatrači ocijenili da su prošlogodišnji parlamentarni izbori bili najbolji do sada i da odražavaju volju naroda", kazao je on.

Marković je podsjetio da je pozvao opozicione predstavnike da uđu u parlament, da nakon toga uđu i u Vladu – oni koji to žele.

"Do sada nijesmo imali pozitivan odgovor. Nasuprot. Odgovori su bili negativni. Ali vjerujem da u ovim novim okolnostima možemo doći do minimuma kompromisa koji će omogućiti dijalog, povratak u parlament i stvaranju uslova za funkcionalniji politički sistem“, rekao je on.

Marković je dodao da želi povratak opozicije u Skupštinu, ali da ne pristaje na ucjene jer one ne vode rješenju.

Bonus video: