Lekić o izborima u HN: Otvorena perspektiva suštinskih promjena na državnom nivou

"Opozicija je osvojila jedan značajan grad, što je uostalom lijepa I demokratska tradicija Herceg Novog", poručio je Lekić
67 pregleda 7 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2017. 13:23h

Pobjeda opozicionih snaga na izborima u Herceg Novom, koja će se vjerujem ubrzo i formalizovati, ima više značenja, saopštio je danas Miodrag Lekić, predsjednik Demosa.

"Opozicija je osvojila jedan značajan grad, što je uostalom lijepa I demokratska tradicija Herceg Novog. Veliki značaj ove pobjede jeste otvorena perspektiva suštinskih promjena na državnom nivou. Razumije se ne zbog opozicionih partija već zbog zemlje koja, i to u poslednji čas, treba da uđe u fazu konstitusanja javno odgovorne vlasti, time otvarajući hitan proces dekriminalizacije društva, uspostavljanja pravne države, ekonomskog oporavka i stabilnosti zemlje, riječju zrele i odgovorne politike", istakao je Lekić.

On je dodao da držeći do korektne opozicione saradnje čestita Demokratama na odličnom rezultatu, vjerujući u jedinstvo opozicije na temeljima političke kulture.

"Iako u Demosu ne možemo biti zadovoljni rezultatom u Herceg Novom nastavićemo sa politikom koja vodi demokratskim promjenama u crnogorskom društvu. Demos je možda platio ceh i nešto kasnijem ulasku u kampanju, zagovarajući bojkot izbora u Herceg Novom kao princip zajedničke opozicione politike na državnom nivou i u Nikšiću. Sve ovo ne znači da nećemo brižljivo sagledati stanje u našoj stranci, u svim segmentima funkcionisanja, posebno u dijelu adekvatne prisutnosti na terenu gdje Demos još ima nejednako raspoređene snage u različitim opštinama", kazao je Lekić.

On je rekao i da uprkos teškoćama potpune konsolidacije stranke , čega su svjesni, DEMOS će ostati privržen početnim principima i idejama oko kojih su se okupili.

"S druge strane, Demos neće podređivati svoje ideje i stil rada populističko-demagoškim izazovima bilo koje vrste, makar to donosilo uspješne izborne, sve jedno kratkoročne ili dugoročne, rezultate", zaključio je Lekić.

Bonus video: