Ivanović: Građani HN nas nisu najbolje shvatili

"Ovi izbori su pokazali prekompoziciju na političkoj sceni Crne Gore", kazao je Ivanović
66 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Radović, Petar Ivanović, Petar Porobić, Foto: Slavica Kosić
Slobodan Radović, Petar Ivanović, Petar Porobić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.05.2017. 21:48h

Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 12 mandata na lokalnim izborima u Herceg Novom, saopštio je večeras na pres konferenciji Petar Ivanović koje je bio koordinator te partije za Herceg Novi.

On je dodao da je DPS najjača partija i da imaju 30 odsto više glasova od sljedeće liste.

"Ovi izbori su pokazali prekompoziciju na političkoj sceni Crne Gore. Građani Herceg Novog nas nisu najbolje shvatili", rekao je Ivanović, ali nije objasnio šta to tačno znači.

On je rekao i da je rano da kažu s kim će u eventualnu postizbornu koaliciju.

Nosilac liste DPS na izborima u Herceg Novog Petar Porobić je rekao da je kao sportista naučio da prvo analizira stvari, pa da tek onda saopšti šta i kako dalje.

Politički direktor DPS Tarzan Milošević je ranije večeras saopštio da na osnovu 57 odsto prebrojanih glasova u Herceg Novom, ta partija vodi na svim biračkim mjestima i da je pojedinačno najjača partija.

Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100% izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.​

Bonus video: