Bečić podnio krivičnu prijavu protiv Ivanovića, Lekovića i NN lica

"Ovo je čist dokaz da je Petar Ivanović naredio brutalnu negativnu kampanju protiv Demokrata..."
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2017. 18:15h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić podnio je Specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću krivičnu prijavu protiv Petra Ivanovića, Novaka Lekovića i NN lica zbog navodne povrede slobode opredjeljenja pri glasanju.

Šef kampanje Demokratske partije socijalista i koordinator za Herceg Novi Ivanović snimljen je sinoć u razgovoru sa Lekovićem, bivšim komandirom policije u Herceg Novom, kojeg je Demokratska Crna Gora prijavila juče zbog protivpravnog uticanja na volju birača.

Ivanović je odgovorio da se ne radi o tajnom sastanku, iako Demokratska Crna Gora nije saopštila da su se Leković i Ivanović tajno sastali. On je kazao da ga je Leković informisao o jučerašnjim zbivanjima i sa izjavom jednog građanina, koje kako kaže Ivanović, baca drugačije svjetlo na jučerašnja dešavanja vezana za Lekovića.

Demokrate su dostavile snimak i navode da je nastao oko 40 minuta nakon ponoći.

"Ovo je čist dokaz da je Petar Ivanović naredio brutalnu negativnu kampanju protiv Demokrata. Da samo podsjetimo – već desetak dana se po Novom, ali i cijelom primorju, širi pismo ogavne i monstruozne sadržine u kojem se poziva na linč članova, funkcionera i simpatizera Demokrata, označavajući nas najgorim mogućim kvalifikacijama, a Novi je juče osvanuo oblijepljen posterima u kojima se lokalni fukcioneri i cijela Partija označavaju kao „preletačevići“ – isti poster koji je bio zalijepljen na zadnjem staklu „Pajera“ kojeg je vozio i štitio pomenuti Leković", navode Demokrate.

Demokrate navode da nemaju dileme da je Ivanović koordinirao, a Leković realizovao "i druge nedozvoljene aktivnosti u režiji DPS-a prošle noći, jer su svega pola sata nakon njihovog razgovora i očiglednog izdavanja naređenja lica iz djelova kriminalnih struktura i lokalna lica sumnjive prošlosti viđena kako na desetak lokacija širom opštine Herceg Novi lijepe pomenute plakate podrugljive i uvredljive sadržine na račun Demokrata, naših funkcionera i predsjednika."

"Osim toga, novskim ulicama su sinoć patrolirala vozila bez registarskih tablica i pratila naše mlade ljude koji su sve ovo i zabilježili, koje bi policija, ako bi uopšte, na sekund zadržala, pa pustila, a kad bi se naše auto uputilo ka njima da ih pitamo zašto nas prate, policija bi nas zaustavila i bez ikakvog osnova i razloga zadržavala po 15 minuta. Ovim vozilima, kako imamo informacije, upravljala su lica iz kriminalnog podzemlja ili povezana sa njima. Dodatno, jutros oko 10 sati Novak Leković je viđen je u neposrednoj blizini, na svega 15-ak metara od naše kancelarije u Herceg Novom, kako posmatra i izviđa situaciju", zaključuju Demokrate.

Galerija

Bonus video: