Marković u Petnjici: Puna podrška Vlade daljem razvoju opštine

Premijer je upoznao sagovornike sa osnovnim smjernicama državne politike prije svega uspješnim evroatlantskim i evropskim integracijama
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.05.2017. 12:24h

Predsjednik Vlade Duško Marković započeo je posjetu Petnjici sastankom sa rukovodstvom Opštine. Prvi čovjek opštine Samir Agović dočekao je premijera u novoj zgradi opštine koja se danas svečano otvara.

Marković je rekao da podržava planove Petnjičana da krenu da ostvaruju viziju razvoja koja će cio Bihorski kraj i sjever učiniti atraktivnim.

"Vjerujem da ova opština posebno ima te mogućnosti prije svega zbog motivacije građana Petnjice koju i ja ovdje sada osjećam", rekao je.

Premijer je upoznao sagovornike sa osnovnim smjernicama državne politike prije svega uspješnim evroatlantskim i evropskim integracijama ocijenjujući da ostvareni napredak na tom planu čini Crnu Goru atraktivnijm za investicije.

Govoreći o prioritetima, Marković je istakao potrebu bezbjednosne i ekonomske stabilnosti kao preduslovima ostvarenja razvojnih ciljeva. Premijer je upoznao sagovornke sa uspješnim razvojnim projektima čija realizacija je u toku poput autoputa, turističkih resursa i istakao da praktično svakodnevno svjedoči rastu intersovanja investitora.

Naveo je da povećano interesovanje investitora treba iskoristiti i za Petnjicu, ali da je važno sa lica mjesta dobiti inpute i pokazati interesovanje. Prioritet u Petnjici, smatra on, treba da bude dalje unaprjeđenje saobraćajne i sveukupne infrastrukture kao osnove za razvoj.

Bonus video: