U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA U HERCEG NOVOM

HGI poziva svoje birače da podrže evroatlantski put Crne Gore

Navodi se da samo lokalnom politikom baziranom na snaženju međususjednih odnosa i razmjene, Herceg Novi može ponovo biti prepoznat kao evropska prijestonica kulture i zajedničkog suživota
0 komentar(a)
herceg novi, Foto: Slavica Kosić
herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2017. 13:35h

Hrvatska građanska inicijativa (HGI), iako ne učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom, pozvala je svoje birače da u tom gradu daju podršku evroatlantskom putu Crne Gore.

Iz HGI su saopštili da vjeruju da su Hrvati u Herceg Novom svjesni važnosti političkog trenutka u kojem se nalazi Crna Gora, kao i da, za razliku od populizma, politika evropskih vrijednosti nema alternativu.

„Očekujemo da će podrška proevropskoj politici omogućiti da se u Herceg Novom formira lokalna vlast, koja će, između ostalog, raditi i na ostvarivanju kvalitetnijih veza i saradnje sa susjednim Dubrovnikom, hrvatskom metropolom turizma“, kaže se u saopštenju. 

Navodi se da samo lokalnom politikom baziranom na snaženju međususjednih odnosa i razmjene, Herceg Novi može ponovo biti prepoznat kao evropska prijestonica kulture i zajedničkog suživota.

„Zato pozivamo naše birače da na predstojećm lokalnim izborima podrže politiku koja će dati puni doprinos boljem i kvalitetnijem životu svih građana Herceg Novog“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas