DF osudio izbacivanje navijača: Kukavički čin režima

"Otpor će svakog dana biti sve snažniji. Ovaj narod nijesu uništili ni Austrougari, ni Njemci, niti Italijani..."
0 komentar(a)
Mornar - Budućnost navijači, Foto: Facebook
Mornar - Budućnost navijači, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.05.2017. 12:24h

Opštinski odbor Nove srpske demokratije Bara (NOVA) oštro je osudio sinoćnje izbacivanje navijača KK Mornar sa košarkaške utakmice finala plej-ofa Mornar – Budućnost zbog istaknutih anti NATO transparenata. Ističući da je potez navijača “demonstrirao opredjeljenje omladine i građana Bara protiv ulaska Crne Gore u NATO”, iz barske NOVA su ocijenili da je njihov izbacivanje “sraman, nedemokratski i kukavički čin”.

"To je sraman i kukavički čin policije i režima koji suprotno volji naroda uvodi zemlju u zločinačku i nama dželatsku i okupatorsku vojnu alijansu. To je jadan i žalostan odnos režima prema neistomišljenicima u Baru i Crnoj Gori, a ti neistomišljenici su ubjedljiva većina građana", saopšteno je iz barske NOVA jutros.

U sportskoj sali „Topolica“ dio navijača KK Mornar razvio je na sjevernoj tribini parole "Ne u NATO" i "Ne u EU", nakon čega su u drugom minutu utakmice policajci ispraznili taj dio tribina.

"Otpor će svakog dana biti sve snažniji. Ovaj narod nijesu uništili ni Austrougari, ni Njemci, niti Italijani, a ni Osmanlije pod čijom smo okupacijom bili pet vjekova, pa neće ni ovi okupatori kojima bez imalo stida ova veleizdajnička drljevićevska i profašistička vlast trči u zagrljaj. Izdajnici će na kraju proći kako su prolazili i njihovi uzori iz prošlosti", piše na kraju saopštenja OO NOVA Bar.

Istjerivanje iz dvorane navijača barskog Mornara, koji su mirno, odlučno i dostojanstveno iskazivali svoj stav, predstavlja još jednu sramnu stranicu u vladavini marionetskog režima u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

"Nije postojao ni jedan jedini razlog za onakvu akciju policije, ali je taj potez otkrio veliki strah u kome se nalazi Đukanovićeva diktatura. U isto vrijeme, ona slika iz Bara je bila poruka naroda Crne Gore da se ne miri sa nečim što je suprotno vrijednostima na kojima počiva istinska Crna Gora. Ali, normalno je da istina smeta lažovima iz vrha vlasti, i da otpor bode oči poslušnicima", navodi Vučurović.

Vučurović ističe da je očekivano da "građani Crne Gore iskazuju svoj prezir prema izdajničkim potezima koje povlače Đukanovic i njegovi poslušnici, jer ono što su oni prije nekoliko dana izglasali na Cetinju nema podršku naroda."

"Nijesu valjda mislili unutar diktature da će onaj jadni i poltronski čin da izazove nečije oduševljenje, osim kod NATO agentura i onih koji su se prikačili na finansijsko crijevo režima i njegovih nalogodavaca. DF pozdravlja hrabri i patriotski potez navijača Mornara, a onaj koji je naredio da se oni izbace iz dvorane mora da zna da su vrijednosti tradicionalne Crne Gore mnogo jače od izdaje i prodaje otadžbine. Podsjećamo takođe da se u vrhu represivnog aparata i dalje nalaze osobe koje su naredile batinanje i trovanje naroda na protestima u oktobru 2015. godine, pa i ta činjenica dovoljno govori o političkom monstrumu koji vlada Crnom Gorom", zaključuje Vučurović.

Bonus video: