Mustafić preuzima Zavod za zapošljavanje?

Zoran Jelić, nedavno imenovan za člana Senata Državne revizorske institucije, i supruga mu Vukica vjerovatno su bračni par čiji je partijski angažman privlačio najviše pažnje javnosti
61 pregleda 0 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Filip Roganović
Suljo Mustafić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.04.2017. 14:33h

Visoki funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić najozbiljniji je kandidat za funkciju direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), kojim je od 2008. godine upravljao bračni par Zoran i Vukica Jelić, potvrđeno je „Vijestima“ iz dva izvora.

Vlada bi potpredsjednika Skupštine u prethodnom mandatu i šefa poslaničkog kluba BS pretposljednjeg skupštinskog saziva mogla imenovati na tu poziciji na prvoj narednoj sjednici. Mustafić juče „Vijestima“ nije želio da komentariše ovu informaciju.

Zoran Jelić, nedavno imenovan za člana Senata Državne revizorske institucije, i supruga mu Vukica vjerovatno su bračni par čiji je partijski angažman privlačio najviše pažnje javnosti.

Nakon što je Zoran, 2008. godine napredovao do pozicije prvog čovjeka ZZZCG, njegovu poziciju (čelnik Biroa rada glavnog grada) preuzela je supruga. Potom, pošto je Zoran, četiri godine kasnije, napredovao do poslaničkih klupa, Vukica ga je zamijenila i na funkciji direktora Zavoda. U tom period Zoran ostaje u Zavodu u svojstvu njenog savjetnika.

Zbog toga je kontrolor u mandatu prelazne Vlade Rade Milošević iz URA podnio prijavu tužiocu. MANS je ranije podnosio prijave protiv Jelića zbog zloupotrebe u ZZZCG u korist DPS-a.

Zoran Jelić je ostao upamćen po rečenicama, iz afere “Snimak”, ”ako zaposlimo svog čovjeka, smanjili smo njima a povećali nama. Hajde da pomognemo čovjeku da se zaposli i imaćemo efekat četiri glasa za DPS".

Vukica je dematovala tvrdnje opozicije da je prošle godine na sjednici radne grupe za parlamentarni dijalog kazala da sprovodi politiku DPS-a kroz tu instituciju, te da je navodno poručila da će one partije koje obećavaju zaposlenost možda moći da računaju i na logiku "jedan zaposleni 10 glasova".

Mustafić je jedan od rijetkih visokih funkcionera BS koji je nakon oktobarskih parlamentranih izbora ostao bez funkcije u državnoj upravi, iako su mu navodno nuđene neke visoke pozicije.

BS u Vladi ima potpredsjednika Rafeta Husovića, ministra rada Kemala Purišića, ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, dok Željezničkim prevozom i Željezničkom infrastrukturom upravljaju Eldin Mucović, odnosno Hasim Dacić, a direktor Zavoda za školstvo je Rešad Sijarić.

Bonus video: