Bečić: Za jačanje prava radnika mijenjati društvo iz korijena

Posmatrajući, navodi on, iz sadašnje perspektive društva okovanog vlašću koja nije u stanju da obezbijedi ni osnovna prava za radnike, teško je vjerovati da je moguće doći do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti
26 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.04.2017. 14:15h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, mr Aleksa Bečić, uputio je čestitku građanima povodom Međunarodnog praznika rada.

"U ime Demokratske Crne Gore, i u svoje ime, svim radnicima, sindikatima i građanima čestitam Međunarodni praznik rada, Prvi maj, sa željom da odmah svi zavrnemo rukave i počnemo da radimo na uspostavljanju sistema u kojem će rad biti cijenjen, a poslodavci obavezni da poštuju prava zaposlenih," stoji u čestitki predsjednika Demokrata.

Posmatrajući, navodi on, iz sadašnje perspektive društva okovanog vlašću koja nije u stanju da obezbijedi ni osnovna prava za radnike, teško je vjerovati da je moguće doći do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti.

Ali, kako smatra, ako svako od nas pokaže da takvo društvo i takav sistem želi da mijenja iz korijena, bićemo u mogućnosti da se izborimo za puno poštovanje zaposlenih.

"A šta tek reći o nezaposlenima? Teško je Prvi maj provesti u dobrom raspoloženju, kako smo ga nekada provodili, a pritom imati u vidu da više od 70% mladih posao traži duže od dvije godine. Takvo stanje je nedopustivo i neodrživo i sistem koji je takvo nešto dozvolio morao bi se, u svakoj drugoj državi, srušiti sam od sebe," naglasio je Bečić.

Ovdje je, kako dodaje, drugačije, ovdje to moramo da učinimo sami i moja poruka i za zaposlene čija se prava svakodnevno krše, kao i za ogroman broj nezaposlenih jeste da svako od njih uloži makar minimalan napor da se na svim nivoima pobijede oni koji ovakvo stanje generišu na svakom koraku.

"Samo tako ćemo neki sljedeći Prvi maj moći da sačekamo u nekom vedrijem raspoloženju, što za sve nas od sveg srca priželjkujem," zaključio je u obraćanju građanima.

Bonus video: