DF pozvao na skup na Cetinju: Da pošaljemo poruku Sinđinom krnjem parlamentu

Milan Knežević iz DF-a. je, na konferenciji za novinare, rekao da je većinska Crna Gora, 85 odsto, za organizovanje referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO
98 pregleda 248 komentar(a)
DF, pres, Foto: Savo Prelević
DF, pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2017. 13:18h

Lideri Demokratskog fronta (DF) pozvali su crnogorske građane, kao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da im se pridruže sjutra na, kako su saopštili, mirnom narodnom skupu na Cetinju.

Crnogorski parlament sjutra će, ma Cetinju, razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Sjednica će početi u 14 sati, a DF je najavio veliki narodni skup za 13 sati, u Bajovoj ulici, ispred zgrade skupštine Opštine.

„Pozivamo sve građane Crne Gore, kako one koji se zalažu za učlanjenje u NATO, tako i one koji su protiv učlanjenja u Alijansu, a svi se zalažu za referendum po tom pitanju, da nam se sjutra pridruže na mirnom skupu na Cetinju, gdje ćemo poslati poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će sjutra eventualno izglasati potpuno neobavezujuća i ništavna za većinsku Crnu Goru“, poručio je Milan Knežević iz DF-a.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je većinska Crna Gora, 85 odsto, za organizovanje referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO. „Ja sam potpuno uvjeren da je većinska Crna Gora protiv učlanjenja u ovaj vojni savez“.

Knežević je pozvao opoziciju da im se pridruže sjutra na Cetinju i u koordiniranju organizovanim akcijama nakon sjutrašnje sjednice.

„Očigledno da će Duško Marković pokušati da, sa dijelom građanske opozicije, pravi fikciju kako je stanje u Crnoj Gori redovno“, naveo je Knežević.

Kako je saopštio, DF je spreman da poslije 28. aprila da krene u koordinirane akcije „koji će ići u pravcu organizovanja protesta za prve prijevremene, fer i demokratske izbore“.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da sjutrašnje okupljanje nije skup samo DF-a i pozvao sve koji se zalažu za referendum da budu sjutra tamo u 13 sati.

On je najavio da će se, osim predstavnika DF-a, na skupu obratiti i Gojko Raičević iz Unije za neutralnost, predstavnik Otpora beznađu, Marko Milačić, predstavnik ratnih veterana, Radan Nikolić, kao i predsjednik nekadašnje savezne vlade, Momir Bulatović.

Mandić je pozvao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA da im se pridruže sjutra i da zajednički pošalju poruku da, kako je rekao, Crna Gora želi referendum po pitanju članstva u NATO-u jer je to, kako je kazao, jedini legitimni način da se odabere budućnost.

Nebojša Medojević iz DF-a rekao je da optužnica protiv 14 osoba zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle godine razara pravni sistem Crne Gore i da je duboko suprotna osnovnim vrijednostima Ustava i vrijednostima na kojima počiva savremena evropska civilizacija.

Optužnica, kako je ocijenio, predstavlja uvod u fašizaciju crnogorskog društva.

„Katnić je utvrdio novo opasno nepravno stanovište, da je krivično djelo druženje Kneževića i Mandića i Čađenovića, da je krivično djelo odlazak u inostranstvo, da je krivično djelo korišćenje telefona, a posebno opasno kriv djelo je imati djevojku, i to u Beogradu“, rekao je Medojević, navodeći da se može odgovarati samo za one radnje koje su propisane kao krivično djelo.

Katnić, dodao je, sam kreira krivična djela.

Medojević je rekao da je krajnji trenutak, i da je prošlo vrijeme u kom mogu dozvoliti da se dijele po bilo kojim razlikama. „DF se u ovoj bici sa fašističkim režimom Mila Đukanovića bori za sve vas“.

Bonus video: