Rožaje: Pored srednjih škola gradiće se moderna sportska sala koju će finansirati Vlada

Po usvojenom planu pored rožajskih srednjih škola gradiće se moderna sportska sala koju će finansirati Vlada
116 pregleda 2 komentar(a)
Sjednica SO Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Sjednica SO Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 27.04.2017. 13:04h

Na današnjem petom vanrednom zasjedanju Skupštine opštine (SO) Rožaje usvojene su odluke o detaljnom urabinističkom planu za Centar II I urbanističku parcelu br. 1024.

Sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Ešef Husić je pojasnio da se radi o prostoru nekadašnjeg Gornjeg Ibra (GIR) I lokaciji pored gimnazije i Srednje stručne škole. Za lokalitet GIR-a zainteresovani su investitor iz Bosne I Hercegovine koji planira pokretanje proizvodnje za izradu sistema za tunelske obloge, kao i izvjesni domaći investitor za otvaranje benzinske pumpe.

"Realizacijom tih projekata očekujemo otvaranje oko 40 novih radnih mjesta", kazao je Husić.

Po usvojenom planu pored rožajskih srednjih škola gradiće se moderna sportska sala koju će finansirati Vlada.

U okviru odborničkih pitanja Faruk Agović (SDP) je od predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića tražio informaciju o tačnom broju novoprimljenih radnika. On je podsjetio da je novom sistematizacijom u avgustu 2016. godine bez posla ostao značajan broj uposlenih.

"Imam informaciju da je nakon toga bilo prijema novih radnika, što je uz rješavanje statusa otpuštenih, novi namet Opštini, na šta upozorava i zakon", kazao je Agović koji je od Nurkovića tražio i informaciju o zaduženju Opštine u prošloj godini.

"Neka saznanja ukazuju da se gradilo uoči izbora, te da se to radilo bez tenderske dokumentacije, pa nije ni knjiženo, odnosno nije ušlo u završni račun za prošlu godinu. Želimo preciznu informaciju o obavezama prema preduzimačima većim od pet hiljada eura", kazao je Agović.

Bonus video: