Zeković: Marina Jočić - pravoslavni Adnan Muhović nastavlja svoju i DPS politiku Pobjede iz 90-ih

"Poruke poslanice Jočić, kao nastavak pljuvačke i šovinističke politike Pobjede devedestih, kada je i formalno bila sa DPS-om na istom zadatku, moraju biti odbačene i ne smije im biti omogućeno da se pripitome", kazao je Zeković
118 pregleda 35 komentar(a)
Bojan Zeković
Bojan Zeković
Ažurirano: 26.04.2017. 15:24h

Socijaldemokratska partija (SDP) oštro osuđuje govor mržnje koji je ispoljila poslanica Demokratskog fronta (DF) Marina Jočić, saopštio je danas Bojan Zeković, član Predsjedništva SDP.

Demokratska Crna Gora zatražila je 22 . aprila od DF i njegove članice iz Nove srpske demokratije (Nova) da se izvinu dvojici visokih zvaničnika partije zbog “nedopustivog” komentara poslanice Marine Jočić na račun njihove nacionalnosti i vjere. Komentarišući odluku pljevaljskog odbornika Nove Nikole Rovčanina da napusti partiju i pristupi Demokratama, Jočić je kazala da on ne bi, da je istinski srpski nacionalista, mogao preći u partiju u kojoj bi mu potpredsjednik bio musliman a predsjednik političkog savjeta Albanac.

DF je saopštio da se neće izvinjavati Demokratama zbog komentara poslanice Jočić.

"Crna Gora je u mnogo težim vremenima uspjela da odbrani multietničnost, odnosno elementarnu ljudskost - da se ljudi cijene po onome što čine, a ne po imenu koje dobiju rođenjem ili imenu boga u koga vjeruju. Sada i oni koji su mrzjeli "šah zbog šahovnice" zbog toga "izražavaju žaljenje", ali poslanica Marina Jočić - pravoslavni Adnan Muhović, nastavlja svoju i DPS politiku Pobjede iz 90-ih. Vrijeme pohare nije uništilo samo resurse, već i vrijednosti koje su nivo rasprave koji nudi poslanica Jočić držale izvan Skupštine", istakao je Zeković.

On je dodao da fašizam kao naličje lopovluka ne smije proći bez osude građanske javnosti.

"Poruke poslanice Jočić, kao nastavak pljuvačke i šovinističke politike Pobjede devedestih, kada je i formalno bila sa DPS-om na istom zadatku, moraju biti odbačene i ne smije im biti omogućeno da se pripitome", kazao je Zeković.

SDP poziva rukovodstvo DF-a, posebno onaj dio koji se nema čega stidjeti iz devedesetih, da se ogradi od ispada nedostojnih tradicije Crne Gore.

"DPS-ovce koji opravdano osuđuju šovinizam poslanice Jočić, podsjetio bih da je njihov predsjednik u Crnu Goru uveo medijski šljam koji je pisao tekstove pod naslovom "Šiptarska svinjarija". Od toga se nijesu zastidjeli ni ogradili. Kako će kada su oni naručioci?", zaključio je Zeković.

Bonus video: