Ljubenko: Šušanj dočekuje turističku sezonu nesređen i u građevinskom i komunalnom neredu

"Jedan od prioriteta buduće barske vlasti koju će predvoditi koalicija DF-SNP za Šušanj biće izgradnja pasarele koja će relaksirati saobraćaj kao i u Sutomoru"
70 pregleda 0 komentar(a)
Šušanj, Foto: Anto Baković
Šušanj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 14.05.2018. 13:18h

Rajko Ljubenko, odbornički kandidat koalicije "DF-SNP, Za grad koji volimo" saopštio je danas da Šušanj dočekuje turističku sezonu "nesređen i u apsolutnom građevinskom i komunalnom neredu".

Ističući da su građevinski i radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži stvarali nesnošljive gužve po šušanjskim ulicama, on je dodao da je time upućivana loša slika o vlastima-domaćinima Bara, kao i da je tako pola godine ometan normalan život Šušanjanima.

"Šušanj je posljednjih mjeseci zbog nemara lokalne vlasti uistinu ružna razglednica Bara. Vlast uporno govori da se novac za infrastrukturu ne izdvaja parcijalno, ali to se u praksi ipak ne potvrđuje, a Šušanj je, više nego očigledno, zapostavljen. Fokus konačno mora biti postavljen na završetku tih radova, makar zbog Barana koji žive od turizma. Jedan od prioriteta buduće barske vlasti koju će predvoditi koalicija DF-SNP za Šušanj biće izgradnja pasarele koja će relaksirati saobraćaj kao i u Sutomoru. Treba takođe priključiti novi rezerovoar za vodu u Šušanju iznad postojećeg, jer sadašnji nema kapacitet da zadovolji potrebe mještana i turista, naročito na višim kotama u svim djelovima Šušanja, Žukotrlice i Ilina", rekao je Ljubenko.

On traži da Morsko dobro i Opština posvete više pažnje uređenju šušanjske plaže i šetališta "koji moraju biti ogledalo ovog dijela barske rivijere".

"Nova vlast koju ćemo konstituisati tome će se istinski posvetiti, pri čemu će se voditi računa i o izgradnji odgovarajućeg auto kampa u Šušanju i valorizaciji borove šume u blizini obale, čiji potencijal je potpuno neiskorišćen. Koalicija DF- SNP se zalaže za ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica, i posebno za poštovanje zakona koji predviđa da novac koji se ubira po osnovu naplate komunalija za gradsko-građevinsko zemljište i prodaje zemšljišta bude ulagan isključivo u područja na kojima se konkretne nekretnine i nalaze", zaključio je Ljubenko.

Bonus video: