Crnogorska: Nikad više sramna „Podgorička skupština“

Iz Crnogorske navode da su posljedice "odluka sramne Podgoričke skupštine" Crna Gora je osjećala gotovo čitavi vijek
14 komentar(a)
Crnogorska, Foto: Crnogorska
Crnogorska, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 26.04.2017. 13:53h

"Danas su nacional-šovinisti iz DF-a sa svojim istomišljenicima u Murinu održali tzv. „Skupštinu“ i na njoj donijeli odluku o obaveznom raspisivanju referenduma za ulazak Crne Gore u NATO alijansu", saopšteno je iz Crnogorske.

"Nije ništa novo da zagovornici nestanka Crne Gore ne priznaju državne organe države u kojoj politički djeluju, ali je novo da su počeli svoje partijske skupove sa mračnim porukama nazivati Skupštinom. Za one građane koji su preskočili neke istorijske lekcije, pa ne znaju kako je održana sramna „Podgorička skupština“ 1918. godine, ovaj današnji događaj u organizaciji DF-a je dobro podsjećanje jer su motivi, način izbora članova Skupštine i odluke veoma slični", dodaje se u saopštenju.

Iz Crnogorske navode da su posljedice "odluka sramne Podgoričke skupštine" Crna Gora je osjećala gotovo čitavi vijek, ali da "smo tu istorijsku nepravdu ispravili referendumom iz 2006. godine".

"Na mjestu gdje je nekada bila zgrada u kojoj je održana tzv. „Podgorička skupština“, danas je veličanstveni spomenik kralju Nikoli. Odluka današnje tzv. „Murinske skupštine“, naravno da neće proizvesti nikakve posljedice, ali ostavlja gorčinu kod svakog građanina koji voli svoju državu, jer svijest potiranja Crne Gore još uvijek živi u mirisu tamjana i u usijanim glavama srpskih nacional-šovinista Svima njima, Crnogorska jasno poručuje : Da je vječna Crna Gora! Nikada više sramna „Podgorička skupština“", zaključuje se.

Bonus video: