DPS: Riješićemo pitanje "Vektra Boke", izradićemo aplikaciju "Love Herceg Novi"

Snažnije ćemo povezati turizam i zdravstvo, kulturu, sport i poljoprivredu. Izradićemo sveobuhvatnu aplikaciju "Love Herceg Novi" sa vodičima za smještaj, ugostiteljstvo, izlaske, kulturnu baštinu, itd”, navode iz DPS
52 pregleda 24 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
Ažurirano: 25.04.2017. 20:21h

Iz hercegnovskog DPS konstatuju da n jihov izborni program sadrži 16 tačaka i da su do sada samo predstavili konkretne predloge za rješavanje problema mladih, zapošljavanja, dinamičnijeg ekonomskog razvoja i razvoja preduzetništva.

Stavljaju fokus na turizam i poljoprivredu.

"Osnovni cilj u oblasti turizma je povećanje broja turista, noćenja i produženje turističke sezone. Konkretno: podržaćemo izgradnju započetih turističkih objekata i stvoriti uslove za gradnju novih. U saradnji sa domaćim i stranim investitorima povećaćemo broj hotelskih soba i time stvoriti mogućnost dolaska većeg broja turista. Riješićemo pitanje "Vektra Boke". Uz aktivno učešće Turističke organizacije grada, pripremićemo programe kojima ćemo produžiti trajanje turističke sezone. Snažnije ćemo povezati turizam i zdravstvo, kulturu, sport i poljoprivredu. Izradićemo sveobuhvatnu aplikaciju "Love Herceg Novi" sa vodičima za smještaj, ugostiteljstvo, izlaske, kulturnu baštinu, itd”, navode iz DPS.

Ističu da je ocilj u oblasti poljoprivrede povećanje proizvodnje i čvršće uvezivanje sa turizmom.

"Konkretno: izgradnjom seoskih puteva i vodovoda poboljšaćemo kvalitet života u ruralnim sredinama Herceg Novog. Foksuiraćemo se posebno na podršku mladim poljoprivrednicima. Podržaćemo sve dobre domaćine, kako bi povećali njihovu konkurentnost, pomogli nabavku novih grla krupne i sitne stoke i uvećali površine pod zasadima. Obezbijedićemo sredstva iz međunarodnih fondova namijenjenih prekograničnoj saradnji i jačanju poljoprivrede. Kako bi se stvorila veća vrijednost i više novca ostalo poljoprivrednim proizvođačima, podstićamo programe prerade na seoskim gazdinstvima. Predano ćemo raditi na boljem uvezivanju domaće poljoprivredne proizvodnje i potreba hotelijerstva i ugostiteljstva", navode iz DPS i poručuju da je njihov izborni program "javni ugovor sa građanima". Pobjedom DPS na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa", navodi se u saopštenju DPS.

Bonus video: