Rakčević dio predsjedništva GP URA

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović kazao je da će taj građanski pokret, kako je naveo, dobiti obrise partije, ali neće se odustati od inicijalne ideje da je to pokret slobodnih građana dovoljno liberalan i labavo konstituisan da svaki pojedinac može sebe pronaći u tom pokretu bez nekih strogih partijskih načela
217 pregleda 27 komentar(a)
Žarko Rakčević Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Žarko Rakčević Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2017. 18:47h

Građanski pokret URA će umjesto centralnog i koordinacionog odbora imati glavni odbor i predsjedništvo partije, a jedan od članova predsjedništva biće i doskorašnji lider Žarko Rakčević .

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović kazao je da će taj građanski pokret, kako je naveo, dobiti obrise partije, ali neće se odustati od inicijalne ideje da je to pokret slobodnih građana dovoljno liberalan i labavo konstituisan da svaki pojedinac može sebe pronaći u tom pokretu bez nekih strogih partijskih načela. Abazović je “Vijestima” rekao da će na sjednici URA, zakazanoj za petak, biti izabran dio predsjedništva.

“Pedsjedništvo će imati devet ili 10 članova po funkciji, a pored predsjednika u njemu će biti potpredsjednici Miloš Konatar, Neđeljko Rudović i Suada Zoronjić”, rekao je on.

U predsjedništvu će, kako je kazao, biti i Rakčević , koji će u predsjedništvo biti izabran kao predsjednik političkog savjeta partije.

Abazović je kazao da će za funkciju političkog direktora partije biti predložen Rade Milošević, a za šefa medijskog tima odbornik u skupštini Glavnog grada Luka Rakčević .

Za funkciju izvršnog direktora biće predložen dodsadašnji šef za infrastrukturu Zoran Mikić.

“Pored toga u predsjedništvu će, kao članovi po funkciji, biti predsjednica Foruma žena i predsjednica Foruma mladih. U predsjedništvo će biti predloženi prof. dr Milan Marković, dr Miodrag Caro Pavličić, potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović-Moškov, Ranko Vuković, književnik Balša Brković, predsjednik opštinskog odbora Cetinje Filip Adžić i Majda Zilić Delić iz Pljevalja”, rekao je Abazović.

On je kazao da će na narednim sjednicama Glavnog odbora biti izabran i izvršni odbor stranke, koji će zamijeniti dosadašnji centralni odbor, te menadžer partije i sekretarijati. “Odnosno koordinatori u određenim oblastima koji bi trebalo da djeluju kao alternativa vladinim politikama resorno - za obrazovanje, zdravstvo, energetiku, turizam, evropske integracije, ekonomiju, spoljnju politiku”, rekao je Abazović.

Stranački podmladak će učiti na političkoj akademiji

Jedan od noviteta u građanskom pokretu URA, kako navodi Abazović, biće i formiranje političke akademije. Abazović je objasnio da će se politička akademija formirati na nivou partije i da će glavni cilj tog tijela biti politička edukacija mlađeg kadra URA.

”Radiće se na edukaciji sa mlađim članovima. Politička akademija će takođe uspostavljati saradnju sa drugim podmlacima političkih partija”, rekao je Abazović za “Vijesti”.

Predsjednik URA je naveo i da bi na nekoj od narednih sjednica Glavnog odbora trebalo da bude izabran direktor političke akademije.

Bonus video: