Novska lista: Izbori opet sa DPS-om protiv nas i Novljana

Tvrde da je obrazloženje za oduzimanje člana biračkog odbora Novskoj listi šturo, nejasno i kontradiktorno posljednjim parlamentarnim izborima
67 pregleda 3 komentar(a)
Novska lista, Foto: Slavica Kosić
Novska lista, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.04.2017. 17:09h

Iz Novske liste saopštavaju da je Opštinska izborna komisija Herceg Novi odlučila da oduzme Novskoj listi člana biračkog odbora u stalnom sastavu i da ga dodijeli DPS-u.

“Odluka je donijeta krhkom većinom 3:2 (za oduzimanje su bili 2 člana DPS-a i član Izbora, a protiv oduzimanja član SNP-a i član Novske Liste) što baca jaku sumnju na dosadašnju predizbornu kampanju pomenutih vinovnika glasanja. Da bi našim sugrađanima objasnili o čemu se radi na što jednostavniji način, potrebno je reći, da je birački odbor sastavljen od 4 člana i predsjednika, predsjednik se bira žrebanjem po osnovu osvojenih mandata u lokalnom parlamentu, dok 2 člana pripadaju poziciji, a dva opoziciji u lokalnom parlamentu poređanih po broju osvojenih glasova. Međutim može li ko da nam kaže ko je pozicija, a ko opozija u Herceg Novom? Ovo je nažalost bilo proizvoljno tumačenje upravo OIK, koja je sebi dala za pravo da odluči da se umjesto Novskoj Listi taj jedan član dodijeli DPS-u”, navode iz Novske liste.

Tvrde da je obrazloženje šturo, nejasno i kontradiktorno posljednjim parlamentarnim izborima.

“Novska Lista je uredno izjavila žalbu Državnoj izbornoj komisji koja je žalbu ekspresno odbila, a u daljoj pravnoj borbi uputili smo i žalbu Ustavnom Sudu Crne Gore koji se, da apsurd bude još veći, oglasio NENADLEŽNIM. Novska Lista ima za pravo da uloži žalbu i da nastavi dalju pravnu borbu, ali bi time moglo doći do odlaganja izbora, što Herceg Novom nikako ne ide u prilog”, objašnjavaju iz Novske liste.

“Ovo je direktan i organizovan atak od strane glavno komandujućeg DPS-a kojem se, poštovani Novljani, bliži kraj. Zakulisne radnje oduvijek su spremane od istih aktera sve u cilju da se izbori ne održe u demokratskoj atmosferi već pod dirigentskom palicom starih prijatelja. Opet dragi Novljani i kafa i čaj. Nek im je prosto!” proučuju iz Novske liste.

Bonus video: