SD: "Jedinstvena opozicija" udara na temeljne tekovine građanske Crne Gore

"Socijaldemokrate nisu iznenadile retrogradne izjave autora iz redova ovog političkog subjekta, ali je žalosno to što se još jednom potvrdilo istinitim naš jasan stav da su neke "procrnogorske građanske partije" doživjele takvo političko posrnuće, zahvaljujući kojem su sebe dozvolile da budu marioneta u službu ovakvih anticivilizacijskih struktura u liku DF-a"
75 pregleda 37 komentar(a)
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 23.04.2017. 14:55h

Socijaldemokratska Crna Gora nije presrećna što je morala da upozorava građane na pogubnost djelovanja "jedinstvene opozicije", ali posljednji događaji ukazuju da takva neprirodna i antidržavna struktura svjesno udara na temeljne tekovine građanske Crne Gore, saopštio je portparol SD Stefan Šušter.

Kako je naveo u SD-u su nisu previše obazirali "na sočne komplimente koje su sastojci jedinstvenog opozicionog bućkuriša jedni drugima upućivali", ali da sada moraju reagovati kako bi "još jednom zaštitili građanski, multietnički obraz naše države".

"Tu svakako mislimo da skandaloznu šovinističku izjavu poslanice DF-a od prije par dana, ali smo takođe, na sinoćnoj promociji tog antidržavnog političkog subjekta, čuli da će im, ako oni zajedno sa budvanskim i kotorskim koalicionim partnerima osvoje vlast, glavni cilj biti da od Herceg Novog naprave srpski grad. Socijaldemokrate nisu iznenadile retrogradne izjave autora iz redova ovog političkog subjekta, ali je žalosno to što se još jednom potvrdilo istinitim naš jasan stav da su neke "procrnogorske građanske partije" doživjele takvo političko posrnuće, zahvaljujući kojem su sebe dozvolile da budu marioneta u službu ovakvih anticivilizacijskih struktura u liku DF-a. Vjerovatno će i ove sramne poruke prećutati navodne "procrnogorske građanske partije", kao i one koje su za "pobjede, a ne podjele", kao što su prećutali i vandalsko ponašanje poslanika u Parlamentu, kristalno jasno miješanje druge države u izbore u Crnoj Gori, zatim "stvaranje kriminalne organizacije, terorizam u pokušaju i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbijednosti Crne Gore putem podstrekavanja", kako to piše u optužnici SDT i još mnogo toga što je upereno protiv Crne Gore. Imajući u vidu predstojeće lokalne izbore, ubijeđeni smo da će građani Herceg Novog očiglednu postizbornu koaliciju "Vazda za srpski Herceg Novi", postaviti na mjesto koje joj i pripada - u opozicione klupe sa tendencijom da u bliskoj budućnosti sve partije te šarenolike koalicije postanu statistička greška na političkoj mapi Crne Gore", naveo je Šušter.

Dodaje da Socijaldemokrate neće, poput navedenih "građanskih političkih subjekata", zbog sitnih interesa pojedinaca koji čine sve "da dođu ili se ponovo vrate na vlast, igrati sa državom Crnom Gorom".

"Mi, za razliku od njih, ni po koju cijenu nećemo uspostaviti bilo kakvu političku saradnju sa subjektima koji u svojim prvim redovima imaju osobe sa ovakvim stavovima. Za razliku od svih njih, Socijaldemokrate vode stabilnu i dosljednu politiku, zahvaljujući kojoj će svim građanima Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore, biti dovoljno široko i komotno da tu žive, bez obzira kako se oni lično osjećali, ali uz poštovanje naše države i njenih institucija", zaključio je Šušter.

Bonus video: