"DA SE GRAĐANIN PITA - REFERENDUM I TAČKA!"

Demokrate organizuju protest: Svi koji su za i protiv učlanjenja u NATO da nam se pridruže

Ovdje nije riječ o tome kako će ko da se izjasni, već o tome da se otima mogućnost da se uopšte izjasni. Sada kad je sasvim izvjesno da vlast želi bez referenduma, kao najneposrednijeg oblika demokratije, da izbjegne konsultovanje volje građana, Demokrate će biti uporne u zahtjevu da se građanin pita", poručile su Demokrate.
66 komentar(a)
Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.04.2017. 12:32h

U sali doma kulture u Đenovićima, u Herceg Novom, večeras u 19 sati održaće se veliki protestni skup "Da se građanin pita - referendum i tačka!", saopšteno je danas iz  Demokratske Crne Gore.

"Pozivamo sve građane koji su za i protiv učlanjenja u NATO da nam se pridruže kako bi svima poslali poruku da jedino referendum miri i spaja, a ne dijeli i razara. Svih ovih godina, makar 10 unazad, ovo pitanje se potencira kao jedno od najvažnijih, a vlast čini sve da zaobiđe volju građana. Ovdje nije riječ o tome kako će ko da se izjasni, već o tome da se otima mogućnost da se uopšte izjasni. Sada kad je sasvim izvjesno da vlast želi bez referenduma, kao najneposrednijeg oblika demokratije, da izbjegne konsultovanje volje građana, Demokrate će biti uporne u zahtjevu da se građanin pita", poručile su Demokrate.

Demokrate su kazali i da je za njih slobodan, fer i demokratski referendum, jedini prihvatljivi oblik izjašnjavanja građana o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Preporučujemo za Vas