Bojanić podsjetio kako je Vujanović 2013. govorio o referendumu o članstvu Crne Gore u NATO

"84 posto građana koji traže raspisivanje referenduma je takođe dovoljno velika obaveza prema svim tim građanima da podnesete inicijativu Skupštini Crne Gore o raspisivanju referenduma", rekao je Bojanić
17 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Printscreen
Mladen Bojanić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 21.04.2017. 11:57h

Lider Otpora Beznađu Mladen Bojanić pozvao je danas predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da podnese inicijativu za raspisivanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

On je na pres konferenciji podsjetio Vujanovića šta je govorio 2013. u toku kampanje za predsjedničke izbore i prikazao video snimak na kojem Vujanović na tribini u Bijelom Polju 23. marta 2013. godine poručuje "Bio sam i biću predsjednik svih građana".

U videu se može vidjeti i Vujanović koji u TV duelu na RTCG 5. aprila 2013. godine kaže: "Mi smo sada u obavezi da pojačamo komunikacionu strategiju, da objasnimo našim građanima šta je NATO, zašto je NATO koristan, da ih pripremimo za referendum, da se da argumentacija, i neka građani odluče da li će Crna Gora biti član NATO-a ili ne."

"Dakle gospodine Vujanovići bili ste prilično glasni o ovim temama za vrijeme predsjedničke kampanje. Međutim vaše ćutanje o temi referenduma u Crnoj Gori je danas glasnije nego 2013. godine. Član 53 stav 3 Ustava Crne Gore daje vam mogućnost da podnesete inicijativu za raspisivanje državnog referenduma Ove vaše riječi koje smo upravo čuli su vaša obaveza, lična i moralna da se držite onoga što ste obećavali. 84 posto građana koji traže raspisivanje referenduma je takođe dovoljno velika obaveza prema svim tim građanima da podnesete inicijativu Skupštini Crne Gore o raspisivanju referenduma", rekao je Bojanić.

On je poručio Vujanoviću da više ne ćuti.

"Nemojte više da ćutite gospodine Vujanoviću. Posljednji je čas da uradite ono što ste najavili. Nemojte da dozvolite da vaša politička karijera bude zapisana na tamnoj strani crnogorske istorije", rekao je Bojanić.

Bonus video: