DF: Čađenović i Milačić su simbol demokratije i otpora, a ne neki koji dijele čokoladice po kućama

Okupljeni su podršku uputili i Milačiću, lideru pokreta „Otpor beznađu”, koji je pritvoren zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti
114 pregleda 87 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 18.04.2017. 17:10h

Mihailo Čađenović i Marko Milačić, koji se nalaze u pritvoru u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), pravi su simbol demokratije i otpora, poručili su iz Demokratskog fronta (DF).

Funkcioneri i aktivisti DF-a okupili su se danas ispred ZIKS-a u znak podrške Čađenoviću kojem je pritvor produžen nakon podizanja optužnice za pokušaj terorističkog napada na dan izbora 16. oktobra.

Okupljeni su podršku uputili i Milačiću, lideru pokreta „Otpor beznađu”, koji je pritvoren zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Predsjednik mladih Pokreta za promjene, Nikola Bajčetić, kazao je da će Čađenović i Milačić sigurno izdržati „jer ideja slobode koja u njima živi i koja ih vodi ne može biti ugušena zatvaranjem iza rešetaka“.

„Oni su pravi simbol demokratije i otpora u cijelom našem društvu, i simbolizuju borbu kakva treba da bude. To su pravi momci koji plaćaju cijenu za svoju borbu, a ne neki drugi koji dijele čokoladice po kućama“, naveo je Bajčetić.

Prema njegovim riječima, zatvori i lisice postali su glavni simboli režima.

„Ali to u nama budi dodatni inat i snagu da nastavimo da se borimo“, poručio je Bajčetić.

Njegov kolega iz Demokratske narodne partije, Nikola Jovanović, kazao je da su Milačić i Čađenović pritvoreni u ključnom trenutku, u kome se odlučuje o eventualnom ulasku Crne Gore u NATO.

„Milačić, kao prepoznati anti-NATO aktivista, i Čađenović, kao pripadnik DF-a koji se zalaže za referendum i za neulazak Crne Gore u NATO, pritvoreni su u ovoj tamnicisu u ključnom trenutku, kada se želi donijeti odluka u krnjem parlamentu", dodao je Jovanović.

Bonus video: