Nikšić: U utorak anti Nato okupljanje

Iz Alternative poručuju da je Nikšić, grad koji je u svim prethodnim ratovima i revolucijama dao najveći broj boraca i heroja, za njih važan jer očekuju da na dan ratifikacije pristupanju NATO-u bude prisutan veći broj demonstranata iz toga grada
10 komentar(a)
Anti NATO
Anti NATO
Ažurirano: 17.04.2017. 07:01h

Alternativa Crna Gora, u saradnji sa pokretom Sloboda narodu i Pokretom za neutralnost, organizuje sjutra, ispred zgrade opštine u Nikšiću, anti Nato okupljanje uz poruku “Bitno je”. Skup, na koji su pozvali veterane rata 1999-e godine, vojne penzionere i rezervne vojne oficire, kao i sve građane koji se, kako stoji u saopštenju, sjećaju “strahota kroz koje smo prošli čekajući bombe od naših novih ‘prijatelja’ i političke partije koje nemaju strah da kažu svoj stav po pitanju NATO-a”., poćinje u 19 časova.

Iz Alternative poručuju da je Nikšić, grad koji je u svim prethodnim ratovima i revolucijama dao najveći broj boraca i heroja, za njih važan jer očekuju da na dan ratifikacije pristupanju NATO-u bude prisutan veći broj demonstranata iz toga grada.

“Svako okupljanje koje budemo pravili ima za cilj oslobađanje dijela Crne Gore. Građane ubjeđuju da je svaka borba uzaludna, da se ne vrijedi boriti. Naš cilj je da građane oslobodimo od straha koji imaju, da im ličnim primjerom damo nadu da ova zemlja može biti bolja od ljudi koji je vode. Velike sile ovih dana kreću u rat. Pošto je otvoreni rat isuviše opasan za njih, ratovaće preko leđa malih zemalja. Mi smo jedna od tih zemalja. Zato je bitno da Crna Gora bude neutralna zemlja, da se ne izlaže nepotrebnom riziku”, poručili su iz Alternative.

Bonus video: