Bečić: Po Đukanoviću samo oni koji kradu i otimaju su dorasli da vrše vlast

"Što se tiče njegovog pominjanja džaka, s obzirom sa kim se druži i koliko je nerasvijetljenih ubistava za vrijeme njegovog "stolovanja" bilo, asocijacije koje prve na pamet padaju kad on izgovori riječ "džak" automatski nas upućuju na neke scene vršenja uviđaja u krimi filmovima", naveo je Bečić
64 pregleda 65 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.04.2017. 18:55h

Demokratskoj Crnoj Gori imponuje što Milo Đukanović smatra da smo nedorasli da vršimo vlast. Da bi vas on smatrao doraslim da vršite vlast, morate biti šefovi ili članovi organizovanih kriminalnih grupa, morate se družiti, veseliti i tugovati sa šefovima crnogorskog podzemlja, morate krasti, otimati i ugnjetavati svoj narod. Sve ono što on radi svih ovih godina, saopštio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Predsjednik DPS-a ranije danas je kazao da "birajući Demokrate, Novljani biraju da kupuju mačku u džaku".

"Što se tiče njegovog pominjanja džaka, s obzirom sa kim se druži i koliko je nerasvijetljenih ubistava za vrijeme njegovog "stolovanja" bilo, asocijacije koje prve na pamet padaju kad on izgovori riječ "džak" automatski nas upućuju na neke scene vršenja uviđaja u krimi filmovima", naveo je Bečić.

Bečić je komentarisao i tvrdnju Đukanovića da su Demokrate apsolutne nedorasle da vode opštine Budva i Kotor.

"Umjesto šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa i šefa nad šefovima, Mila Đukanovića, danas u Budvi i Kotoru imate predsjednike opština koji su rekli stop građevinskoj mafiji i tajkunskim lobijima, koji su prodali luksuzne opštinske limuzine i usmjerili sredstva za socijalne potrebe, koji su obezbijedili besplatne udžbenike za sve osnovce, koji smanjuju troškove goriva i telefona za stotine hiljada eura. Imate domaćinsku vlast koja ne krade i ne otima. Za razliku od njegovih poslušnika na čelu opština i na visokim mjestima u državnoj upravi koji imaju nadimke 10, 15 ili 20 odsto, predsjednici opština iz reda Demokrata su već postali poznati po tome da im ne smijete ni pomenuti riječ korupcija, a kamoli pokušati da im nešto ponudite. Znamo da to Đukanovića nervira, jer što je više oslobođenih opština u Crnoj Gori, to je njemu manje prostora za krađu i mešetarenje", saopštio je Bečić.

Lider Demokrata je podsjetio Đukanovića da i pored obećanja da će DPS pobijediti u Budvi i Kotoru doživio je ubjedljiv poraz.

"U Nikšiću si doživio šamar od komšija i sugrađana. Uoči prošlih izbora si slao Marovića i njegovu organizovanu kriminalnu grupu da prevari građanke i građane Novog. To ti nije bio prvi put, ali budi siguran da jeste posljednji, jer ćemo te u Herceg Novom tako ubjedljivo pobijediti da ćeš moći da osjetiš svoj skori kraj u cijeloj Crnoj Gori i da ćeš, prije nego si mislio, da počneš da razmišljaš da mijenjaš državljanstvo kao tvoj doskorašnji zamjenik. Kao i on, i ti voliš Crnu Goru samo dok je potkradaš, a Srbiju i druge zemlje kada je potrebno da se sakriješ od pravosudnog epiloga te krađe".

Koliku nervozu i strah kod Đukanovića stvaraju Demokrate, kako tvrdi Bečić, najbolje se moglo vidjeti u Novom.

"Najviše ga boli što su Demokrate ujedinile sve one koje je on svađao da bi krao, i danas ujedinjeni svi do jednog, puni odlučnosti, mladosti, mudrosti i hrabrosti nemamo dileme da budućnost počinje našim iskrenim pobjedama, a ne njegovim prevarnim podjelama. Već 10 dana mladost Demokratske Crne Gore predstavlja ljude i prave i čiste ideje iz našeg programa. Zato, Đukanoviću, koji se sjetio nakon puno vremena da posjeti Novi, možemo samo da budemo zahvalni na jednoj stvari – što je na jednom mjestu okupio više kriminalaca za jedan dan, nego što ih je u Novom bilo za godinu. Na ovaj način, samim svojim prisustvom i pojavom, građanima Novog je umnogome učinio lakšim izbor – ili ljudi ili kriminalci", zaključio je Bečić.

Bonus video: