DF: Jedini zločin 16. oktobra počinjen je od strane Đukanovića i Markovića

"DF od početka sam vodi borbu protiv ovog kriminalizovanog režima raskrinkavajući iz dana u dan ovu političko tužilačku farsu, i odlučni smo u namjeri da u ovoj borbi razotkrijemo sve što su članovi kriminalne grupe planirali kako bi obezbijedili na lopovluku zasnovanu parlamentarnu većinu"
87 pregleda 8 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 12.04.2017. 17:12h

Jedini zločin koji se 16.oktobra 2016. dogodio u Crnoj Gori je počinjen od strane Mila Đukanovića i Duška Markovića, koji su režirajući "državni udar" panično namicali korumpiranu parlamentarnu većinu ne bi li Marković ostvario svoj davnašnji san - postao premijer i makar na minut dva izašao iz dugačke sjenke stvarnog premijera Đukanovića", ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

Oni su reagovali na izjave Markovića koji je ranije danas, između ostalog, kazao da "pojedine snage gube bitku s voljom naroda, ali i s državom".

"Zato zvuči degutantno kad se premijer zaklanja iza interesa države koju je u ovih stotinjak dana svog nelegitimnog mandata toliko zadužio da bi trebalo upravo Katnić da mu ponudi status svjedoka saradnika kako bi izbjegao krivicu. Tolika Markovićeva zabrinutost za Milivoja Katnića u stvari ima dublje korijene obračuna dva podgorička kriminalna klana na čijim se suprotnim stranama nalaze njih dvojica, a koji bi da se nekako pomire pisanjem optužnice protiv DF – a. Obavještavamo ih da DF neće biti kolateral njihovih kriminalnih obračuna, niti ćemo dozvoliti da po 1000 – i put patetičnom pričom o ugroženosti države, prikriju suštinu da su oni počinili socio ekonomski genocid protiv svog naroda", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da je Marković "posljednja osoba u Crnoj Gori koja može mjeriti bilo čiji stepen panike".

"Jer je poznat kao čovjek koji je progutao nebrojene porcije poniženja od Mila Đukanovića koji ga je kažnjavao i za najmanji propust. I u tome je osnovna razlika između njega i nas u DF–u. DF od početka sam vodi borbu protiv ovog kriminalizovanog režima raskrinkavajući iz dana u dan ovu političko tužilačku farsu, i odlučni smo u namjeri da u ovoj borbi razotkrijemo sve što su članovi kriminalne grupe planirali kako bi obezbijedili na lopovluku zasnovanu parlamentarnu većinu".

Iz Fronta ističu da ostatak nije pokazao solidarnost.

"Već pojedini njegovi djelovi, nažalost, više navijaju za Sašu Sinđelića i Milivoja Katnića, nego za istinu, ne bi li u nekim mikro projekcijama pokušali da ostvare sitni partijski interes. Ostaće zabilježeno u istoriji crnogorskog parlamentarizma neobjašnjivo ćutanje i izostanak solidarnosti ostatka crnogorske opozicije, dok korumpirana parlamentarna većina okupljena oko svojih privilegija nasrće na DF. Ali i jedni i drugi moraju znati, DF je najjači i najorganizovaniji politički savez koji ne može niko uplašiti, jer iza nas stoji pravda i desetine i desetine hiljada naših članova koji su zajedno sa nama spremni da izdrže svaki napad i uzvrate udarac", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: