Frolih: Austrija je posebno posvećena Zapadnom Balkanu

Frolih je poručio da je zadovoljan rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u evropskim i evroatlantskim integracijama, ističući da će Austrija nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva i u predstojećem periodu
0 komentar(a)
Johan Frolih, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Johan Frolih, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 10.04.2017. 11:45h

Austrija je posebno posvećena Zapadnom Balkanu u cjelini, s obzirom na to da bez stabilnosti tog regiona ni Evropa ne može biti bezbjedna, poručio je austrijski ambasador u Podgorici, Johan Frolih.

Njega je u oproštajnu posjetu danas primio ministar odbrane Predrag Bošković i zahvalio mu na ličnoj posvećenosti unapređenju sveukupnih prijateljskih odnosa Crne Gore i Austrije tokom mandata.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, istakao intenzivnu odbrambenu saradnju koju su dvije zemlje do sada ostvarile, uz očekivanje da će se ona nastaviti istom dinamikom i u narednom periodu.

„Bošković je naglasio da Crna Gora ostaje snažno posvećena jačanju saradnje sa partnerskim zemljama, kako bi se dokazala kao kredibilan akter međunarodne zajednice“, kaže se u saopštenju.

Frolih je poručio da je zadovoljan rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u evropskim i evroatlantskim integracijama, ističući da će Austrija nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva i u predstojećem periodu.

„Takođe, naveo je da je Austrija posebno posvećena regionu Zapadnog Balkana u cjelini, obzirom da bez stabilnosti ovog regiona ni Evropa ne može biti bezbjedna“, kazali su iz Ministarstva.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja dvije zemlje na polju odbrane izuzetno intenzivna i istakli relevantnost održavanja zajedničke multinacionalne vojne vježbe „Zajednički izazov 2017“, koja će biti realizovana u Crnoj Gori tokom ljeta.

Bonus video: