Šoć: Protokol o pristupanju NATO biće ratifikovan u Skupštini u drugoj polovini aprila

"Ovo je odluka o utemeljenju i očuvanju svega što su generacije stvarale i za šta su se borile i to ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi i demokratskom svijetu", kazao je Šoć
211 pregleda 6 komentar(a)
Zdravko Šoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zdravko Šoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.04.2017. 10:53h

Crna Gora će Protokol o pristupanju NATO-u ratifikovati u Skupštini u drugoj polovini aprila i na taj način potvrditi da je spremna da bude punopravna članica Alijanse, saopšteno je iz Liberalne partije.

To je, kako je ocijenio potpredsjednik te stranke, Zdravko Šoć, jedna od najvažnijih sjednica u istoriji crnogorskog parlamentarizma kroz cijeli vijek, od njegovih početaka 1905. godine.

"Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u članice saveza ratifikovale su ili je usvajanje te odluke u finalnoj fazi. Najznačajnije svjetske demokratije, moderne države i uzori slobodnog svijeta, jasno su potvrdile svoju podršku saveznici Crnoj Gori, kako u Evropi tako i na američkom kontinentu", naveo je on.

Prema riječima Šoća, narodni poslanici u narednim danima neće odlučivati samo o jednoj stvari i pukom članstvu naše države u jednom savezu.

"Ovo je odluka o utemeljenju i očuvanju svega što su generacije stvarale i za šta su se borile i to ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi i demokratskom svijetu", kazao je Šoć.

Tim činom, dodao je, Crna Gora se u punom kapacitetu vraća za sto za kojim se donose najvažnije odluke i postaje ravnopravan partner državama čiji građani žive slobodno, sigurnim i bogatim životom.

"To je put koji želimo našoj državi. Konačno, zaokružićemo ono što smo odabrali 2006. godine na referendumu o nezavisnosti. Na taj način prevazići ćemo sve nametnute podjele i povesti Crnu Goru naprijed ka snažnijim socijalnim, ekonomskim i građanskim slobodama", zaključio je Šoć

Bonus video: