Crnogorska: Zalagaćemo se za sposobne profesionalce, a ne za odane poltrone

53 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandra Bigović, Foto: Crnogorska
Aleksandra Bigović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 09.04.2017. 12:43h

Crnogorska na lokalnim izborima u Herceg Novom želi promovisati najveće društvene vrijednosti kako bi se u budućnosti u gradu uspostavila prava demokratska pravila igre i napravio jasan diskontinuitet sa dosadašnjim načinom vladanja i vođenja politike, saopštili su iz te partije.

"Umjesto dosadašnjeg estradnog načina bavljenja politikom, želimo promovisati ozbiljnu i odgovornu politiku od koje će imati koristi svi građani, a ne samo podobni pojedinci. U tom smislu ćemo se zalagati za: Pravi biznis, a ne za sivo tržište, predsjednika Opštine, a ne za suvlasnika ili akcionara, pametne, obrazovane i vrijedne, a ne za poslušne, podobne i lijene, sposobne profesionalce, a ne odane poltrone, za čiste račune, a ne za oprane pare, za kulturu, a ne za kič i šund. Ovakve društvene vrijednosti mogu se obezbijediti isključivo potpunom depolitizacijom svih opštinskih službi na svim nivoima i u tom smislu želimo poručiti građanima da će osnovni uslov Crnogorske za saradnju u Herceg Novom biti upravo ovi principi i obaveza poštenog i pravičnog zapošljavanja školovanih i sposobnih ljudi na svim funkcijama, osim onih koje su izborne u parlamentu naše Opštine”, navodi se u saopštenju Crnogorske koje je potpisala kandidatkinja za odbornicu izborne liste "Crnogorska" Aleksandra Bigović.

U saopštenju se dodaje da se samo ovakvim iskorakom može izgraditi odgovorna i profesionalna lokalna uprava i sva njena javna preduzeća.

"Ako je ovome jedina alternativa partijsko zapošljavanje podobnih, uvjereni smo da će građani Herceg Novog shvatiti i podržati ovu našu ponudu od koje nijesmo spremni odustati ni po koju cijenu. Zato pozivamo građane Herceg Novog da zajedno okrenemo novu stranicu upravljanja našim gradom i zauvijek odbacimo dosadašnje nakaradne partijske modele vođenja grada od kojih su imali samo štetu i grad i svi naši sugrađani", poručuje Bigović.

Bonus video: