Zogović: Nastup Boškovića potvrđuje da je crnogorska Vlada preuzela ulogu SDT

Kako je kazao, ima li većeg dokaza od političkog procesa koji se vodi protiv DF–a od potvrde da ministar odbrane, a nešto ranije i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović znaju ko će sve biti obuhvaćen optužnicom, kad će ona biti podignuta, “te je ostalo samo još da nam za par dana saopšte i godine robije”
104 pregleda 16 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DNP
Milun Zogović, Foto: DNP
Ažurirano: 09.04.2017. 09:54h

Nastup ministra odbrane Predraga Boškovića potvrđuje da je crnogorska Vlada preuzela ulogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Milun Zogović.

Bošković je u subotu kazao da će do 15. aprila biti podignute optužnice protiv osumnjičenih za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora prošle godine.

“Nepodnošljiva lakoća kojom Bošković formuliše stavove, izriče ocjene i presude, predstavlja pravo lice posrnulog koruptivnog režima nastalog na lažnom državnom udaru”, naveo je Zogović u saopštenju.

Kako je kazao, ima li većeg dokaza od političkog procesa koji se vodi protiv DF–a od potvrde da ministar odbrane, a nešto ranije i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović znaju ko će sve biti obuhvaćen optužnicom, kad će ona biti podignuta, “te je ostalo samo još da nam za par dana saopšte i godine robije”.

“Ovakvi sramni nastupi dodatno potvrđuju da je Vlada preuzela ulogu od SDT–a, postajući jeftini kabare u kojem svako veče nastupa drugi ministar sa papagajskim tekstom o „državnom udaru“, a ne zna se koji od koga gore ponavlja”, saopštio je Zogović.

Prema njegovim riječima, Boškoviću nikako ne odgovara ono što je neposredno nakon izbora saopštila tadašnja ministarka odbrane, Milica Pejanović Đurišić.

“A saopštila je da ni ona ni NATO partneri nemaju nikakvih saznanja da je u Crnoj Gori na dan izbora pripreman državni udar. Zbog toga i nije izabrana u Vladu Duška Markovića, za razliku od Boškovića koji bi za ministarsku fotelju bio spreman da zaigra i u ŽRK „Budućnost“, rekao je Zogović.

Bonus video: