DPS Berane: Duboka kriza i blokada rada izvršne vlasti zbog podjela u koaliciji "Zdravo Berane"

Neusvajanje „Programa rada Skupštine Opštine Berane za 2017. godinu“, na započetom zasijedanju, prema beranskom DPS-u, jasno pokazuje da lokalni parlament mora biti raspušten, jer nema usvojen dokument po kojem može nastaviti dalje funkcionisanje
6 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.04.2017. 15:31h

Duboka kriza i blokada rada izvršne vlasti i Skupštine u Beranama nastavlja se zahvaljujući teškim podjelama u Koaliciji „Zdravo Berane“, saopštili su iz DPS Berane.

Oni dodaju da posljednje zasijedanje lokalnog parlamenta, čiji rad je naprasno i bez „objašnjenja“ prekinut, a zbog nemogućnosti da odluke izvršne beranske vlasti dobiju većinu govori da ova "koalicija više ne fukcioniše".

"Treba podsjetiti ukupnu javnost da je Koalicija „Zdravo Berane“ odavno izgubila legitimitet za vršenje vlasti, jer, da podsjetimo, lokalni parlament na predhodnim sjednicama takodje nije usvojio: Izvještaj o radu predsjednika opštine, sekretarijata, agencija i službi za 2015. godinu, rebalans budžeta za 2016. godinu i budžet za 2017. godinu. To jasno govori svima, čak i njima, da odavno nemaju legitimitet da vrše vlast.Neizglasavanje zapisnika sa prethodne sjednice, od strane njihovih odbornika, u kojem je verifikovano pravno nasilje u vezi sa neusvajanjem rebalansa budžeta za 2016. godinu, kao i budžeta za 2017. godinu, potvrdilo je punu opravdanost odbornika DPS-a za podnošenje tužbe kod nadležnog suda u vezi sa tim odlukama", kazali su u DPS-u.

Neusvajanje „Programa rada Skupštine Opštine Berane za 2017. godinu“, na započetom zasijedanju, prema beranskom DPS-u, jasno pokazuje da lokalni parlament mora biti raspušten, jer nema usvojen dokument po kojem može nastaviti dalje funkcionisanje.

"Takodje, neizglasavanje odluke za DUP „Desna obala Lima“ samo je pečat na katastrofalno loše rezultate predsjednika Opštine. Zbog toga nas i ne čudi što dio odbornika iz beranske vlasti, vidjevši sve to, traži ostavku Dragoslava Šćekića. Sa druge strane je veoma čudno što gospodin Šćekić, nemajući većinu u svojim redovima, optužuje opoziciju (DPS) za neusvajanje „strateških dokumenata“. Takav primjer u višestranačkom sistemu nije do sada zabilježen!! Demokratskoj partiji socijalista i građanima Berana je potpuno jasno, i nakon ovoga, da je strateški razvoj Berana zaustavljen Šćekićevim dolaskom na mjesto predsjednika Opštine. Aktuelna beranska vlast je potpuno izgubila osjećaj za realnost, pa u periodu kada nema podršku u svojim redovima, traži da opoziciona Demokratska partija socijalista podržava donošenje njihovih odluka u lokalnom parlamentu, pokušavajući na taj način da produži svoju vladavinu. Pošto „dišu na slamčicu“ i „žive na infuziji“, kako saopšti Šćekić, ne čudi nas što u svojim saopštenjima iznose brojne netačnosti i nelogičnosti u vezi sa Demokratskom partijom socijalista, umjesto da krivce traže u sopstvenim redovima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: