Novi odlasci: Gazdić i još nekoliko članova napustili Novu u Pljevljima

On tvrdi da veliki broj funkcionera, članova i glasača dijele njegovo stavove
13 komentar(a)
Vejo Gazdić
Vejo Gazdić
Ažurirano: 07.04.2017. 12:15h

Nakon što je to juče uradio odbornik Nikola Rovčanin, Opštinski odbor Nove srpske demokratije u Pljevljima napustio je i predsjednik Izvršnog odbora Vejo Gazdić i još nekoliko članova partije.

“Kao dugogodišnji funkcioner, odbornik u dva mandata i predsjednik Izvršnog odbora Nove Srpske Demokratije OO Pljevlja ne mogu a da ne reagujem na aktuelno stanje u stranci. Žao mi je što se stranka već dvije godine osipa, što je napuštaju moji saborci i što sam i ja prinuđen kao i dio članova, da podnesem ostavku i napustim kuću u kojoj sam proveo jedan dobar dio mog života. Zaista, atmosfera u Odboru je poslednjih godina takva, da se nije moglo učestvovati u radu organa, jer vlada jednoumlje. U stranku sam ušao iskreno, ali na žalost ona nije bila iskrena prema meni i velikom broju članova. Željeli smo da budemo razumni do kraja, ali sve što je razumno ruše nerazumni ljudi. Kao iskreni i dokazani opozicionar nastavljam opozicionu borbu, ali iz nekog drugog političkog prostora. Ne želim da bilo kome upućujem kritike ili oštre riječi, kako ne bih dalje produbljivao teški politički moment”, naveo je Gazdić u saopštenju dostavljenom Vijestima.

On tvrdi da veliki broj funkcionera, članova i glasača dijele njegovo stavove.

“Stranka je ostala na žalost bez jedne izuzetno perspektivne ekipe mladih ljudi, ali i velikog broja autoriteta po kojima je stranka bila prepoznatljiva. Da su ljudi iz rukovodstva stranke na vrijeme reagovali na naše apele, možda bi bilo i drugačije. U bilo kojoj političkoj podjeli, nema pobjednika i poraženih. Ovde je poražena Nova srpska demokratija i Demokratski front. U stranci sam proveo šesnaest godina, učlanio veliki broj ljudi, radio požrtvovano, odgovorno obavljao povjerene funkcije i nisam se štedio. Zašto neko nije imao sluha za probleme u Odboru, ostaje nepoznanica. Bolji je bio i loš kompromis, nego podjela. Ja sa mojim kolegama odlazim u drugi opozicioni prostor. Na tom putu će nas sada sasvim izvjesno pratiti veliki broj članova i aktivista Demokratskog fronta. Kolegama koji ostaju dio NSD u Pljevljima, želim svu sreću u radu i životu, a nadam se da ćemo sarađivati i dalje u opozicionoj borbi”, navodi Gazdić na kraju saopštenja.

Bonus video: