DPS i Nova neće Radulovića za potpredsjednika parlamenta

Vladajuća većina protiv imenovanja Radulovića za potpredsjednika parlamenta
192 pregleda 18 komentar(a)
Skupština, incident, Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Skupština, incident, Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2018. 05:23h

Demokratska partija socijalista (DPS) neće podržati kandidaturu Branka Radulovića za potpredsjednika parlamenta, ali ni poslanike Demokratskog fronta (DF) protiv kojih se vode sudski procesi, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz opozicije, iz DPS-a je čelnicima Fronta poručeno da neće podržati Radulovića zbog incidenata u Skupštini u kojima je učestvovao, a njega navodno ne podržavaju ni u Novoj srpskoj demokratiji. Prema navodima drugog sagovornika “Vijesti” iz opozicije kao kandidatkinja za potpredsjedničku funkciju pominjana je i Branka Bošnjak (DF).

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić ranije je kazao da je vladajuća većina rezervisana u odnosu na pojedina personalna rješenja za potpredsjednika Skupštine iz opozicije, dok je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović kazao da opozicija ne treba da predlaže potpredsjednika dok se “demonstrira bahatost, sila i gaženje Ustava”.

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokrata kazali su da ih ne interesuje funkcija potpredsjednika Skupštine. To mjesto, po nepisanom pravilu, pripada najjačem poslaničkom klubu u parlamentu, što je trenutno Front sa 17 predstavnika u parlamentu.

Bonus video: