U Službenom listu objavljen Budžet koji je poslao Janković, a ne onaj koji je usvojila SO

Janković je objasnio da ga niko nije obavijestio niti pozvao na sjednicu SO, te da je shodno zakonu, donio odluku o budžetu ,poslednjeg dana važenja odluke o privremenom finansiranju opštine
2 komentar(a)
SO Herveg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herveg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.04.2017. 15:42h

U Službenom list Crne Gore, broj 22/2017od 3.4.2017. god objavljena je odluka o budžetu opštine Herceg Novi za 2017 godinu, koji je proslijedio potpredsjednik Opštine Dragan Janković, a ne onaj usvojen na sjednici SO Herceg Novi.

Podsjećamo da je na sjednici SO Herceg Novi održanoj 31 marta u čijem radu nisu učestvovali odbornici DPS, SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar, usvojen budžet za 2017 godinu.

Umjesto predloženih 20,103.miliona, budžet je smanjen na 17, 613 miliona eura.

Za budžet je glasalo svih 18 prisutnih odbornika opozicije, koji nakon raskida koalicije DPS- Izbor , imaju većinu u lokalnom parlamentu.

Potpredsjednik, koji obavlja funkciju predsjednika Opštine, Dragan Janković je istog dana potpisao odluku o budžetu i proslijedio na slanje Službenom listu.

Janković je objasnio da ga niko nije obavijestio niti pozvao na sjednicu SO, te da je shodno zakonu, donio odluku o budžetu ,poslednjeg dana važenja odluke o privremenom finansiranju opštine.

Iz redova opozicionih odbornika potez Jankovića ocijenjen je kao opstrukcija , a usvojen je zaključak da je Skupština zasjedala legalno i u punom kapacitetu usvojila budžet.

Bonus video: