Ukidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću: Skupština nije prekršila Ustav

"Kolege Mandić i Knežević znaju kako stvari funkcionišu, oni godinama sjede u ovim klupama i znaju da ova žalba nema smisla", naveo je Sekulić
10 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2017. 11:55h

Skupština Crne Gore nije prekršila Ustav, ni zakon prilikom odlučivanja o ukidanju imuniteta poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, ocijenio je danas Zakonodavni odbor.

To se navodi u mišljenju Odbora, koje će biti proslijeđeno Skupštini.

Ustavni sud tražio je od Odbora mišljenje o ustavnoj žalbi koju su podnijeli Mandić i Knežević, ocjenjujući da je neosnovana, neodrživa i neprihvatljiva.

"Nijesmo mi odlučivali o nečemu što nije naš posao. Mi smo samo umetnuti objekt u cijeloj priči i uklonili smo prepreku da proces o pokušaju terorističkih napada bude nastavljen bez prepreka. Ovaj prigovor apsolutno nema veze sa nama, neodrživ je i neprihvatljiv", kazao je Miodrag Vuković.

Predrag Sekulić je poručio kolegama da ne daju novac advokatima za pisanje ovakvih žalbi, prenosi portal Antena M.

"Kolege Mandić i Knežević znaju kako stvari funkcionišu, oni godinama sjede u ovim klupama i znaju da ova žalba nema smisla", naveo je Sekulić.

Jovanka Laličić smatra da je predmet ustavne žalbe neosnovan, posebno u dijelu koji se odnosi na pravo na pravično suđenje.

"Zna se da sud odlučuje o tome da li je suđenje bilo prvično ili ne", saopštila je ona.

Andrija Popović je kazao da ovaj dokument nije ni trebalo da dođe do Skupštine. "Mislim da je trebalo da oni budu ovdje, a ne ovako".

Mandić i Knežević su uložili ustavnu žalbu i od Ustavnog suda Crne Gore traže da ukine skupštinsku odluku od 15. februara kojom im je skinut imunitet, kao i da “naredi privremenu obustavu izvršenja”, dok ne odluči o njihovoj žalbi.

Mandiću i Kneževiću parlament je skinuo imunitet nakon zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva koje je u istrazi o pokušaju terorizma 16. oktobra prošle godine, došlo i do čelnika Demokratskog fronta, odnosno do dokaza koji upućuju na sumnju u njihovu umiješanost.

Bonus video: