Danilović: Hoćemo li slobodu i pobjedu ili niz lokalnih pobjeđivanja?

"Hoćemo li mi slobodu i pobjedu na državnom nivou ili niz lokalnih tačmičenja i pobjedjivanja nakon kojih DPS šalje poruku svijetu da je sve u redu?"
17 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2017. 15:54h

Ima li uslova za održavanje bilo kojih izbora u Crnoj Gori sada i ovdje, napisao je na svom Facebook profilu funkcioner Demosa Goran Danilović.

On se osvrnuo i na nikšićke i hercegnovske lokalne izbore.

Obraćanje Danilovića prenosimo integralno:

"Pobjeđivanja

Možemo i da se ne dogovaramo - nije nam prvi put. Iznenađenje bi bilo da sve pametno i tiho složimo i onda obradujemo ljude!

Najbolje što smo kao opozicija uradili u minulih nekoliko godina je lako ostvareno saglasje oko bojkota parlamenta jer ne znamo šta je bilo i šta se dogodilo u izbornom danu.

Ako imamo povjerenja u sebe i svoju snagu, ako vjerujemo da ćemo sačuvati ovaj, ne tako zanemarljiv nivo sloge 39 poslanika opozicije, onda, zaista, ne bi trebalo učestvovati ni na jednim lokalnim izborima prije nego natjeramo vladinu većinu na nove državne izbore, odnosno, njihovo zakazivanje sa predsjedničkim.

Svakako, opozicija će, recimo, pobijediti u Novom ali da li će nešto izgubiti?

Čemu poslije njih bojkot državne Skupštine ako se budemo takmičili prije sasvim jasne situacije oko minulih izbora?

Hoće li nam neko zamjeriti?

Hoće li naši zahtjevi biti osnaženi ili oslabljeni? Ako 39 poslanika nema snagu da izbori istovremene izbore na svim nivoima onda treba dobro da razmislimo šta radimo?

Svi smo s pravom konstatovali da smo u Nikšiću uspjeli jer je na birališta izašlo nešto više od 40% upisanih, sa, od toga 11% nevažećih listića!

Opozicija je mogla da pobijedi!

Ipak, zbog svega što se dogodilo nismo izašli na izbore!

Dvanaestog aprila predajemo liste za novske izbore, a šta će biti već dan ili dva potom niko ne zna?

Lično nemam razloga da strahujem ali mi se čini da ćemo opet morati da branimo pravo i pravdu! Ima li uslova za održavanje bilo kojih izbora u Crnoj Gori sada i ovdje - to je ključno pitanje?

Hoćemo li mi slobodu i pobjedu na državnom nivou ili niz lokalnih tačmičenja i pobjeđivanja nakon kojih DPS šalje poruku svijetu da je sve u redu?

Ako hoće jedan takmičićemo se svi ali se pitam po koju cijenu?

Zašto mora i jedan ako vjerujemo u sebe i svoju snagu, ako mislimo da smo zakinuti na državnim izborima?

Zašto?"

Bonus video: