Jelušić se neće kandidovati za potpredsjednicu GP URA: Podrška Abazoviću

Razlog mog ulaska u GP URA bilo je uvjerenje da je moguće doprinijeti razvoju građanskog profila u Crnoj Gori. Smatram da je to bio dio odgovornog ponašanja i način da se, sopstvenim radom i profesionalizmom, pokaže šta može da se uradi, a ne samo da se kritikuje ono šta jeste", istakla je Jelušić
21 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: Screenshot (YouTube)
Božena Jelušić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.04.2017. 17:30h

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić, neće se kandidovati za novi mandat na predstojećoj drugoj redovnoj Konvenciji tog pokreta.

Ona je pružila snažnu podršku kandidatu za novog predsjednika, poslaniku Dritanu Abazoviću.

Abazović koji je trenutno potpredsjednik, jedini je kandidat za novog predsjednika GP URA, a predložili su ga svi opštinski odbori ove partije. Ukoliko bude izabran na Konvenciji 9. aprila, Abazović će zamijeniti aktuelnog predsjednika Žarka Rakčevića.

"Razlog mog ulaska u GP URA bilo je uvjerenje da je moguće doprinijeti razvoju građanskog profila u Crnoj Gori. Smatram da je to bio dio odgovornog ponašanja i način da se, sopstvenim radom i profesionalizmom, pokaže šta može da se uradi, a ne samo da se kritikuje ono šta jeste", istakla je Jelušić.

Ona ističe da je, u tom trenutku, svoj politički angažman na državnom nivou oročila na dvije godine, koje ističu danom održavanja naredne redovne Konvencije GP URA.

"Ja u prvom redu vjerujem u saradnju generacija, a nikako u stereotipe o starima i mladima, koji mogu biti veoma opasni. Međutim, ono u šta tvrdo vjerujem jeste obaveza da mladi preuzmu odgovornost i vjerujem u njihovu energiju, koju svako društvo treba da koristi, u sopstvenu korist i za dobrobit svih građana", zaključila je Jelušić.

Božena Jelušić je autorka više knjiga, studija i eseja iz oblasti književnosti, filma i sociologije grada. Od diplomiranja 1980. godine, radi kao profesorica književnosti i medijske pismenosti u gimnaziji „Danilo Kiš“ u Budvi. Dobitnica je najviše crnogorske nagrade u oblasti obrazovanja „Oktoih“ (2000). U periodu od 2015. godine do 2017. godine, obavljala je funkciju potpredsjednice Građanskog pokreta URA.

Bonus video: