Božović: Crna Gora bi bila prva država koja ulazi u NATO, a da je taj vojni savez prethodno bacao bombe na nju

Posebno tako nešto, po njegovim riječima, ne može uraditi nelegitimni parlament, jer u njemu ne sjede oni koji izabrani slobodnom voljom građana Crne Gore
61 pregleda 35 komentar(a)
Bogdan Božović
Bogdan Božović
Ažurirano: 31.03.2017. 09:44h

Svjedoci smo da se sa istom lakoćom sa kojom je donijeta nelegalna odluka o NATO bombardovanju 1999. godine sada na isti način želi odlučiti o ulasku Crne Gore u taj vojni savez, naveo je Bogdan Božović, predsjednik mladih SNP Podgorica.

"To je ono što vrijeđa većinu građana Crne Gore, a još više ih iritiraju „razlozi“ koje aktuelna vlast navodi zbog čega naša država treba da bude dio NATO pakta. Podsjećamo, Crna Gora bi bila prva država koja ulazi u NATO, a da je taj vojni savez prethodno bacao bombe na nju. Jedina nesporna činjenica jeste da se ubjedljiva većina u Crnoj Gori zalaže za referendum o NATO, bez obzira da li su protiv ili za ulazak u taj vojni savez. Niko nema pravo da ignoriše takvo većinsko opredeljenje građana i odlučuje u njihovo ime", rekao je Božović.

Posebno tako nešto, po njegovim riječima, ne može uraditi nelegitimni parlament, jer u njemu ne sjede oni koji izabrani slobodnom voljom građana Crne Gore.

"Građani Crne Gore su slobodni ljudi, a ne podanici. A jedino njihovo oružje jesu demokratske vrijednosti i olovka. Zato ne pristajemo da se građanima otima pravo na referendum kao temeljni princip demokratskog odlučivanja. Dosta je građenja zidova između građana Crne Gore, vrijeme je za mostove koji ih spajaju, kako bi konačno naša država postala demokratska i uređena", zaključio je Božović.

Bonus video: