DPS: Priča o “sirotinji” i audi kao pokriće za povećanje odborničke nadoknade

Umjesto toga, kako kažu iz DPS-a, mladi politikanti iz Demokrata nijesu se mogli suzdržati da ne pokažu kako su smislili mjere štednje
54 pregleda 22 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2017. 17:24h

Novooformljena vlast u Kotoru grčevito se trudi da populističkim potezima zamaže oči građanima, kako bi prikrila šta stvarno radi, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista nakon što je lokalna vlast koju čine Demokrate, DF, URA, SDP uz manjinsku podršku SNP-a, donijela juče budžet Opštine za 2017. u iznosu od 20,59 miliona eura.

"Iako se još uvijek ne mogu dogovoriti o podjeli vlasti unutar svoje usitnjene neprirodne koalicije, građanima serviraju priče kao što je ona o “Majinom audiju”, kojima se predstavljaju kao dobročinitelji. Ali su zaboravili da pomenu kako su sebi odmah na startu povećali odborničke nadoknade", navodi se u saopštenju.

Umjesto toga, kako kažu iz DPS-a, mladi politikanti iz Demokrata nijesu se mogli suzdržati da ne pokažu kako su smislili mjere štednje.

"Oni će prodati skupi audi, i novac podijeliti, kako kažu, „sirotinji“. Istovremeno, u Skupštini su donijeli odluku o povećanju nadoknade odbornicima. Račun je najjednostavniji – godišnja razlika za odborničke nadoknade ravna je vrijednosti tog čuvenog audija. Ovim i drugim primjerima, nesnalaženjem u planiranju opštinskog budžeta i najavom otpuštanja radnika Opštine, Demokrate već na početku mandata pokazuju građanima Kotora ko su oni ustvari. Pola godine su potrošili u formiranju vlasti i niko ne zna još koliko će. Naravno, svo to vrijeme nisu našli rješenje ni za jedan realni problem Kotorana, niti toga ima u nagovještaju. Grdno se varaju ako misle da će demagoškim parolama iz komunističkih vremena prevariti građane da ne pitaju šta je sa dvoranom, pothodnikom, žičarom. I morem drugih životnih problema", saopštili su iz DPS-a.

U međuvremenu, po riječima sada opozicione stranke u Kotoru, vlast se pravi da nije april, da nijesu na početku sezone.

"Prioritet za njih imaju zabavna saopštenja za naivne kao što je ono o voznom parku. To su potezi koji mogu biti inspiracija feštađunima za naredne maskenbale. Nadamo se da će već jednom početi da shvataju da bavljenje politikom nije samo šetanje kravata jarko crvene boje. Vjerujemo da su građani Kotora već to razumjeli", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: