NOVA: Neophodna zajednička akcija svih koji su za referendum o NATO

Dodaju da suprimili k znanju odluke senata SAD i to je interes te države, "ali ne i Crne Gore i njenih građana
130 pregleda 99 komentar(a)
NATO zastava, Foto: Shutterstock
NATO zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2017. 11:54h

Nova srpska demokratija ocjenjuje da je neophodna hitna zajednička akcija svih političkih subjekata koji se zalažu za referendum po pitanju NATO-a, pošto je svaka odluka u čijem donošenju ne učestvuju građani, uvod u najtežu i najdublju krizu u Crnoj Gori.

"Zato je veoma važno izvršiti snažan i konkretan pritisak na vlast da raspiše referendum. Najava Đukanovićevog kriminalnog režima da će odluka o ulasku CG u NATO biti donešena u parlamentu je kukavička i on želi da se sakrije iza svojih poslanika koji se, inače, u parlamentu nalaze voljom Sinđe i Paje, a ne naroda. Pristajanje na aneksiju svojstveno je marionetskim i izdajničkim režimima, kakav je i crnogorski koji je najsličniji onima koji su okupatoru pokušali da predaju zemlju 12. jula 1941. godine, ali je sa druge strane naš narod uvijek pružao otpor aneksiji i okupaciji. Podsjećamo da referendum, čak i prema režimskim i NATO anketama, podržava oko 85 odsto građana, dakle i većina onih koji se zalažu za NATO integracije", poručili su iz Nove srpske demokratije.

Dodaju da suprimili k znanju odluke senata SAD i to je interes te države, "ali ne i Crne Gore i njenih građana. Ono što je interes građana Crne Gore znaće se nakon održavanja referenduma."

"Nadamo se da su sve političke organizacije koje ističu da je neophodno raspisati referendum svjesne da on neće pasti sa neba, niti da će ga ovakva vlast, kojom upravlja organizovana kriminalna grupa, dobrovoljno raspisati. Nije dovoljno kriti se iza saopštenja i papagajski ponavljati da se zalažete za referendum, već se za njega treba izboriti svim demokratskim sredstvima. Najefikasnije sredstvo u borbi protiv diktatorskih režima uvijek su bili protesti, sa jasno definisanim zahtjevima i ciljevima, koje ispostavljaju oni koji ih organizuju, a njihove domete mogli smo svi da izmjerimo nakon protesta DF-a kada je režim bio bačen na koljena. Nedostatak zajedništva u opoziciji u tom trenutku za posledicu je imao da je DPS uspio da se izmigolji i kroz navodne demokratske procedure pregovora stvori uslove za novu izbornu krađu, koju je realizovao na poslednjim izborima. Zato je ovoga puta nužna jedinstvena akcija, jer ovo ne smije da bude pitanje bilo čijih uskostranačkih interesa i nadgornjavanja, već se mora izvršiti zajednički pritisak u kojem će učestvovati politički subjekti, NVO i građanski pokreti, a sve u cilju da se građanima omogući da odlučuju o svojoj i o sudbini svoje zemlje. Nova srpska demokratija se protivi učlanjenju CG u NATO i to je jasno zapisala u svom programu, ali tražimo pošteno i fer narodno izjašnjavanje o ovom pitanju", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: