Socijaldemokrate i Albanska alternativa kasnili sa članarinama

Odluku o visini članarine partije su morale dostaviti do kraja januara, u suprotnom im prijeti kazna od 10.000 do 20.000 eura, stoji u Zakonu o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja
2 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2018. 15:02h

Agencija za sprečavanje korupcije saopštila je da je pokrenula postupak protiv 11 partija koje nisu dostavile odluke o članarinama, ali nije i da li je to uradila u slučaju dviju partija koje nisu uradile to u zakonskom roku.

Odluku o visini članarine partije su morale dostaviti do kraja januara, u suprotnom im prijeti kazna od 10.000 do 20.000 eura, stoji u Zakonu o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

Iz tabele koju je objavila ASK vidi se da su, od 37 partija koje su dostavile odluku o visini članarine, dvije to uradile u februaru - Socijaldemokrate (2. februara) i Albanska alijansa (6. februara).

Iz Agencije su kazali “Vijestima” da su upozorili sve partije koje su kasnile, nakon čega su im dostavile odluke o članarini. Iz ASK ni nakon dvije nedjelje nisu odgovorili da li je i protiv SD i AA pokrenut postupak. Među 11 partija protiv kojih je pokrenut postupak su Demos, Stranka srpskih radikala, Demokratska stranka jedinstva, Partija demokratskog prosperiteta.

Bonus video: