"PRED NAMA JE BRUTALNA ANEKSIJA"

NOVA: Od suverenosti i nezavisnosti Crne Gore ostali su samo dugmići

NOVA poručuje da bi interese Crne Gore morali da određuju njeni građani, a "svima je poznato šta oni misle o NATO integracijama i nije nikakva tajna da su dvije trećine njih protiv ovog vojnog saveza"
73 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 29.03.2017. 14:45h

Ratifikacija protokola o pristupanju Crne Gore NATO paktu u Senatu SAD-a jasno je pokazala da se Crna Gora u tom savezu smatra osvojenim parčetom obale i teritorije, a ne slobodnom zemljom kakva bi ona trebala da bude, poručili su iz Nove srpske demorkatije (NOVA).

"Jedina bitnost Crne Gore, kao imena tog osvojenog parčeta obale i teritorije, jeste što se, kroz njeno časno ime, neko može narugati Rusiji ili, kako oni kažu, poslati joj snažnu poruku. Dakle, od suverenosti i nezavisnosti Crne Gore „ostali su samo dugmići“. Ni jednom riječju, od onih koji su glasali „za“ u Senatu SAD-a, nije pomenut ni jedan konkretan interes koji Crna Gora ima od članstva u tom ofanzivnom vojnom savezu. Prirodno je da je njima najvažniji njihov interes jer su birani od strane američkog naroda da rade u interesu Amerike", navodi se u saopštenju.

NOVA poručuje da bi interese Crne Gore morali da određuju njeni građani, "a svima je poznato šta oni misle o NATO integracijama i nije nikakva tajna da su dvije trećine njih protiv ovog vojnog saveza."

"Zbog toga su isti oni izdajnici iz vremena rata 1999. godine, a koji su zahvaljujući bezbjednosnim službama NATO-a i dalje na vlasti u Crnoj Gori, izvršili nalog njihovih poslodavaca i predali našu zemlju agresoru. Samo tupavim ljudima možete prodati priču kako će, zbog bezbjednosti Crne Gore, SAD rizikovati bezbjednost sopstvenih građana, tako što će slati svoju djecu da ginu na Balkanu ili rizikovati bezbjednost svojih gradova od nuklearnog udara protivnika. Veliki ne zovu u ovo društvo male da bi zadovoljili i ispunili interese marionetskih država, već da „poklope“ njihove teritorije koje mogu poslužiti kao nosači aviona za eventualni rat sa Rusijom. Ono što mi iz Nove srpske demokratije želimo jeste da Crnu Goru vratimo slobodnoj volji njenih građana i tako je, od parčeta obale i teritorije koja služi interesima velikih sila u NATO paktu, pretvorimo u slobodnu zemlju koja bi bila vojno neutralna i imala korektne odnose sa svima, od Rusije i Kine do SAD-a i Velike Britanije", navodi se u saopštenju.

Iz ove partije je rečeno da je pred nama brutalna aneksija Crne Gore koja je otpočela bombardovanjem Crne Gore i Srbije 1999. godine i od "tada se naš narod organizuje i priprema za pružanje otpora u uslovima okupacije."

"A što se tiče odnosa prema budućem prisustvu NATO vojnika na teritoriji Crne Gore, obavještavamo ih da ćemo prema njima iskazati duboko prezrenje na svakom mjestu i imati odnos kao prema svakom drugom okupatoru. Onako kako smo ispratili sve osvajače, ispratićemo i NATO pakt jer sloboda je bila i ostala vrhovna vrijednost ovog naroda. Do slobode", poručuju iz Nove srpske demokratije.

Preporučujemo za Vas