"NAROD NIJE KONSULTOVAN O ULASKU U NATO"

Alternativa pisala DF, Demokratama, Demosu i SNP: Bojkotujte izbore u HN i sve izbore u CG

"Ulaskom u vojni savez NATO mi gazimo osnovne postulate države, jer prestajemo da budemo "građanska" država"
53 pregleda 17 komentar(a)
Alternativa Crna Gora, Foto: Facebook
Alternativa Crna Gora, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.03.2017. 17:05h

Alternativa Crna Gora je pozvala Demokratski front (DF), Demokratsku rnu Goru, Demos i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da bojkotuju izbore u Herceg Novom i sve naredne izbore u Crnoj Gori.

"Osnovni postulati Crne Gore su narušeni činjenicom da Crna Gora pristupa NATO bez prethodne saglasnosti naroda Crne Gore. Pozivamo vas da bojkotujete izbore u Herceg Novom i sve naredne izbore, jer će Crna Gora uskoro ući u vojni savez NATO. Svjesni ste činjenice da o toj odluci nije konsultovan narod. Takođe, svjesni ste činjenice da se izlaskom na izbore u Herceg Novom šalje poruka da je u Crnoj Gori sve u redu, da izborni proces teče nesmetano, iako smo svi svjesni da to nije tako", navodi se u pismu Alternative.

Iz te političke partije su u pismu takođe naveli da Ustav Crne Gore, Član 1. kaže da je ova zemlja "građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava".

"Ulaskom u vojni savez NATO mi gazimo osnovne postulate države, jer prestajemo da budemo "građanska" država. Kršenjem vrhovnog pravnog akta Ustava Crne Gore ne može biti govora o fer i demokratskim izborima. Nadamo se da ćete ozbiljno razmotriti naš predlog. Alternativa će bojkotovati izbore u Herceg Novom", piše u pismu Alternative.

Lokalni izbori u Herceg Novom zakazani su za 7. maj.

Preporučujemo za Vas