Rakčević: Bez euforije i idealizacije - NATO je dobra odluka za Crnu Goru

“U okruženju i svijetu punom izazova i iskušenja, za Crnu Goru je mnogo bolje da bude u društvu tih 28. najrazvijenih država"
74 pregleda 19 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Filip Roganović
Žarko Rakčević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.03.2017. 11:31h

Dobre su i očekivane vijesti da je Senat SAD ratifikovao Protokol o članstvu. Vjerujemo da će i ova priča konačno biti završena i da ćemo moći da se posvetimo svim onim realnim problemima sa kojima se Crna Gora danas suočava, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

“U okruženju i svijetu punom izazova i iskušenja, za Crnu Goru je mnogo bolje da bude u društvu tih 28. najrazvijenih država. Članstvo u NATO savezu, kao i stolica na zajedničkom stolu, su dobra šansa za stabilnost i brži sveukupan razvoj. Bez euforije, ali i idealizacije NATO saveza, vjerujemo da je članstvo - strateški dobra odluka za Crnu Goru”, naveo je Rakčević.

Rakčević ističe da je na “ozbiljnim ljudima i političkim subjektima da, u narednom periodu, potvrde da je pristupanje tom savezu dobra odluka za obije strane”.

“Ne samo zbog geostrateškog jačanja i pozicije NATO saveza na Mediteranu, već i zbog konkretnih dokaza u izgradnji slobodnijeg društva, jačanju pravne države i njenih institucija. Zbog intezivnije borbe proziv sveprisutnog organizovanog kriminala i korupcije, ali i zbog ekonomskog oporavka i razvoja“, naveo je Rakčević.

Rakčević dodaje da "ne treba gubiti iz vida da nam je potreban širi društveni konsenzus na putu oporavka društva, sa svim onim ljudima koji žele dobro Crnoj Gori, ali i onima koji drugačije vide spoljno-političke i bezbjednosne priortete”.

Bonus video: