Statut gradske opštine Golubovci pišu u drugom kvartalu

I novim statutom će biti predviđeno da Golubovci ostaju gradska opština u sastavu glavnog grada
0 komentar(a)
Golubovci, Foto: Arhiva Vijesti
Golubovci, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.03.2017. 17:54h

Programom rada Skupštine GO Golubovci za 2017. godinu, u drugom kvartalu je predviđeno razmatranje predloga Odluke o pristupanju izradi statuta opštine Golubovci, kao opštine u okviru Glavnog grada.

Tada je, kako se navodi u programu rada Skupštine, predviđeno i imenovanje predsjednika i članova Komisije za izradu statuta opštine, koji će utvrditi nacrt statuta i sprovesti javnu raspravu.

“Polazeći od obaveze, utvrđene Zakonom o glavnom gradu, a nakon usvajanja i donošenja izmjena i dopuna Statuta glavnog grada, neophodno je pristupiti izradi statuta Golubovaca, kao opštine u okviru glavnog grada, zbog čega se utvrđuje Predlog ove odluke i predlaže njeno donošenje“, navodi se u dokumentu.

U programu rada za 2017. godinu, o kome će se odbornici golubovačkog parlamenta izjasniti na sjednici 30. marta, navodi se da je za drugi kvartal predviđena i rasprava o predlogu programa razvoja opštine Golubovci za 2016. godinu i predlog završnog računa finansijskog plana GO za 2016. godinu.

U trećem kvartalu odbornici će raspravljati o predlogu statuta opštine Golubovci, kao opštine u okviru glavnog grada, a u četvrtom o predlogu odluke o budžetu opštine Golubovci za 2018. godinu.

Programom rada je predviđeno i razmatranje izvještaja o radu za prošlu godinu privrednih društava i ustanova čiji je osnivač Glavni grad i izvještaja o radu predsjednika GO i radu organa lokalne uprave za 2016. godinu. Za treći kvartal planirana je informacija o stanju domova kulture na području GO, a za četvrti informacija o aktivnostima na podsticanju razvoja i unapređenja poljoprivrede.

Bonus video: