PzP: Država u dubokoj krizi

"PzP poziva sve opoziciono orjentisane političke partije na jedinstvo i podizanje nivoa konkretnih aktivnosti, koje bi dovelo do formiranja snažnog Fronta otpora namjerama Đukanovića da izazove sukobe i haos u Crnoj Gori, kako bi spriječio promjene"
7 komentar(a)
Glavni odbor Pokret za promjene, Foto: PzP
Glavni odbor Pokret za promjene, Foto: PzP
Ažurirano: 27.03.2017. 11:14h

Crna Gora se nalazi u dubokoj državnoj krizi koja je posledica uvođenja lične diktature (Milo) Đukanovića koji je pokrenuo progon opozicije i kreirao atmosferu javnog linča svojih neistomišljenika. Paraliza politčkog sistema, bojkot parlementa, bankrot javnih finansija, pogubne mjere štednje koje će se sprovoditi po diktatu MMF preko leđa najsiromašnijih slojeva stanovništva, rat narko kartela i nekompetentnost aktulene Vlade, uvode zemlju u haos i nestabilnost, ocijenjeno je na sjednici Glavnog odbora Pokreta za promjene.

Navode da je Crnoj Gori potreban nacionalni konsenzus o nepohodnim reformama koje će dovesti do stabilnosti, oporavka izbubljenog povjerenja u institucije države i organizovanja "prvih fer i slobodnih izbora čije će rezultate svi prihvatiti kao nespornu slobodnu volju građana".

"Agersivna ratnohuškačka retorika i jezik mržnje, proizvodnja državnih neprijatelja i mrzitelja Crne Gore, je pogrešna, opasna i pogubna politika Đukanovića, koji je svjestan da gubi značaj kod međunarodnih partnera, da mu ističe rok trajanja, i da će eventualnim ulaskom u NATO, on postati nepotreban teret iz neprijatne prošlosti. Zato pokazuje spremnost da izazove haos u Crnoj Gori , kako bi spriječio promjene vlasti koje su neminovne. GO PzP poziva sve opoziciono orjentisane političke partije na jedinstvo i podizanje nivoa konkretnih aktivnosti, koje bi dovelo do formiranja snažnog Fronta otpora namjerama Đukanovića da izazove sukobe i haos u Crnoj Gori, kako bi spriječio promjene", saopšteno je iz PzP.

Bonus video: