SDP: Markoviću namijenjena uloga sezonskog premijera

"Kako ne vidi: nesalomljivost izmučenih majki Crne Gore, poraz koji su im nanijeli sami slobodni građani Nikšića, povraćeni dignitet profesiji ljekara koji su povratili svoju Komoru, oslobađanje građanskom hrabrošću i patriotizmom Javnog servisa"
21 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 25.03.2017. 12:52h

Socijaldemokratska partija je saopštila da je Dušku Markovića "namijenjena uloga sezonskog premijera sa najkraćim mandatom u istoriji višepartizma do proljećnjih opštih izbora".

Iz SDP-a su reagovali na izjavu Markovića, koji je rekao da "Krivokapić želi da se po svaku cijenu vrati u vlast".

"SDP-u je jasan jad gospodina Markovića koji otima od izmučenih majki da bi bilo više za tajkune i pozajmljena imena njegovih partijskih saboraca. SDP-u je jasan jad gospodina Markovića kad prodaje Crnu Goru do poslednjeg komada da bi njegovi drugovi mogli više ponijeti iz Crne Gore, a vratiti nam državljanstva. SDP-u je jasan jad gospodina Markovića koji do samoponiženja nudi u bescijenje mjesta u Vladi državnog udara, a niko iz opozicije neće. I onda, zamislite tu pogubljenost, premijer tvrdi da odbijajući da bude dio Vlade, SDP hoće u vlast po svaku cijenu", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da im je jasan "i jad ostavljenog DPS-a" kada je SDP svojevoljno otišao u opoziciju, poslije dobijanja poziva za punopravno članstvo u NATO. Navode da "nema iza koga DPS sad kriti svoje pravo lice".

"SDP–u je jasan jad gospodina Markovića kada mu je namijenjena uloga sezonskog premijera sa najkraćim mandatom u istoriji višepartizma do proljećnjih opštih izbora. Ili za njega još gore, dok kolegi Vujanoviću ne istekne treći neustavni mandat. SDP–u samo nije jasno, cijeneći i neke dobre napore gospodina Markovića, da ne vidi neumitan kraj autokratske vlasti DPS-a koja je okupirala svoju zemlju i poharala je. Kako ne vidi: nesalomljivost izmučenih majki Crne Gore, poraz koji su im nanijeli sami slobodni građani Nikšića, povraćeni dignitet profesiji ljekara koji su povratili svoju Komoru, oslobađanje građanskom hrabrošću i patriotizmom Javnog servisa. Nadamo se da će gospodin Marković ipak smoći snage i postati premijer koji služi narodu, a ne jedinoj nesmjenjivoj autokratiji u NATO famiiji i posljednjoj u Evropi", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: