Podrška američke administracije članstvu Crne Gore u NATO

Darmanović je imao odvojene sastanke i sa višim direktorom za Evropu u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS) Heder Konli, kao i sa predstavnicima Heritidž fondacije
51 pregleda 8 komentar(a)
Srđan Darmanović, H.R. Mekmaster, Foto: MVP
Srđan Darmanović, H.R. Mekmaster, Foto: MVP
Ažurirano: 25.03.2017. 10:27h

Aktuelna američka administracija i Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju skoro članstvo Crne Gore u NATO, koje će biti potvrđeno i ratifikacijom Protokola o pristupanju koja je planirana za narednu sedmicu.

To je ocijenjeno na sastanku ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i H.R. Mekmastera, savjetnika za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

"Mekmaster je naglasio snažnu podršku aktuelne američke administracije i Sjedinjenih Država skorom članstvu Crne Gore u NATO, koja će, između ostalog, biti potvrđena i ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO, koja je planirana za narednu sedmicu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u kontekstu predstojećeg punog savezništva u okviru NATO-a, razmijenjena mišljenja o bezbjednosnim i drugim izazovima u regionu i svijetu.

Darmanović je imao odvojene sastanke i sa višim direktorom za Evropu u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS) Heder Konli, kao i sa predstavnicima Heritidž fondacije.

Bonus video: