Demokrate: Očigledne malverzacije Kentere, čega se plaši Specijalno tužilaštvo?

Ukoliko je tako, pozivamo ih da prate primjer građana Budve koji su 16. oktobra odoljeli svim mogućim vrstama pritisaka i ucjena organizovane kriminalne grupe koja uveliko sklapa sporazume o priznanjima krivice sa tužilaštvom i ponižava pravosudni sistem Crne Gore
67 pregleda 8 komentar(a)
Demokrate Budva, Foto: Demokrate
Demokrate Budva, Foto: Demokrate
Ažurirano: 24.03.2017. 15:17h

Interesantno je da Specijalno državno tužilaštvo ne reaguje na brojne apele Demokrata u poslednje dvije godine da procesuira više nego očigledne malverzacije firmi Marka Kentere uz pomoć zvaničnika Opštine Budva, koji su zloupotrebom službenog položaja omogućili tim preduzećima da iznesu enormnu svotu novca iz države. Pitamo se čega se to plaše u Specijalnom tužilaštvu i da li neko ometa rad, nezavisnost i samostalnost ove institucije, zapitali su se iz Demokratske Crne Gore.

"Ukoliko je tako, pozivamo ih da prate primjer građana Budve koji su 16. oktobra odoljeli svim mogućim vrstama pritisaka i ucjena organizovane kriminalne grupe koja uveliko sklapa sporazume o priznanjima krivice sa tužilaštvom i ponižava pravosudni sistem Crne Gore. Tu smo i da ih zaštitimo na svaki mogući način i da im obezbjedimo nesmetan rad kako bi, na tragu dostupnih materijalnih i nematerijalnih dokaza, na miru sproveli postupak i procesuirali odgovorne za to što su građani Budve i njihovi potomci dužni da vraćaju ono što su ovi sakrili, pojeli i popili. Kao da nam nije dosta to, nego smo još dužni da, kao poreski obveznici, plaćamo Specijalno državno tužilaštvo da masovnim sklapanjem sporazuma o priznanju krivice „opere“ otet novac građana, a one koji su iznijeli milone eura iz zemlje kazne društveno-korisnim radom ili kućnim pritvorom u susjednoj zemlji", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te stranke su poručili Vrhovnom i Specijalnom državnogm tužilaštv da su dužni da štitite javni interes, te da građani Budve očekuju od njih da konačno počnu ozbiljno da se bave poslom i rasvjetle ko je krao njihov novac.

"Snabdjeli smo vas dovoljnim brojem dokaza da po brojnim predmetima pokrenete ozbiljne postupke. Ovim ne želimo da utičemo na nezavisnost tužilaštva, već naprotiv, da vas podstaknemo da napravite dodatne korake kako biste demantovali sve one koji vas svih ovih godina optužuju za selektivnost. Na tom putu imate potpunu podršku Demokrata i svih slobodnih ljudih koji su u ovoj zarobljenoj državi željni pravde. Ukoliko pak Marko Kentera za vas predstavlja prevelik zalogaj, onda smo kao država u većem problemu nego što smo mislili", zaključile su Demokrate.

Bonus video: