Došli po pomoć, ali nijesu našli Vuksanovićevu

Šćepanovići kažu da su na korak od života na ulici i da im je hitno potrebna pomoć
110 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Šćepanović, Slavica Šćepanović, Foto: Dragana Šćepanović
Dragan Šćepanović, Slavica Šćepanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.03.2017. 19:40h

Penzionerka Slavica Šćepanović i njen sin Dragan koji je invalid, juče su zakucali na vrata gradonačelnice Kolašina Željke Vuksanović, ali jednokratnu novčanu pomoć nijesu dobili od lokalne uprave jer je ona bila službeno odsutna.

Njih dvoje su novinarima kazali da će sa istim zahtjevom u Opštinu doći i sjutra.

Kažu da su na korak od života na ulici i da im je hitno potrebna pomoć od države ili Opštine.

“Pisali smo još bivšoj ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević, ali nikada nijesmo dobili odgovor. Predsjednica nas je primila u januaru i obećala da će na zvati kada dobije zvaničan odgovor iz tog Ministarstva. To se do sada nije desilo, ne znamo ni da li se kome obraćala. Godinama muku mučim da obezbijedim krov nad glavom, za svog sina i sebe. Sada više kiriju ne možemo da plaćamo od skomne penzije, a Dragan ne može dodatno da zaradi, jer je invalid. Dugujemo kiriju za nekoliko mjeseci. Hitno nam je potrebna pomoć”, rekla je Slavica, iza koje su, kako kaže, tri decenije podstanarskog života.

Priča da prima 120 eura penzije, a da njen sin od države dobija oko 160 eura pomoći.

To je, tvrde, nedovoljno za osnovno što im treba i kupovinu skupih ljekova.

Predlagali su da usele u jedan prazan stan u izbjegličkom naselju, ali ih je, kažu, Vuksanovićeva upozorila da bi time napravili krivično djelo.

“Ja sam lošeg zdravlja, jedva hodam, sin je invalid. Do sada smo od Opštine dobili 170 eura jednokratne socijalne pomoći, ali to je daleko manje od onog što nam je potrebno... Zbog nas i ostalih u slučnoj situaciji, javnost treba da zna kako se postupa sa bolesnom sirotinjom”.

Bonus video: